Vstup do metra je na Andělu uzavřen. Rekonstrukce potrvá necelý rok

Vstup do stanice metra B Anděl je ze stejnojmenné křižovatky kvůli rekonstrukci na devět měsíců uzavřen. Cestující budou muset využívat přístup od autobusového nádraží Na Knížecí. Omezení se týká také informačního centra na Andělu, které po dobu uzavření vstupu do stanice nebude v provozu.

V souvislosti s uzavírkou budou také jinak jezdit tramvaje číslo 7 a 15. Linka číslo 7 je ve směru z centra odkloněna ze zastávky Zborovská přes zastávky Anděl v Plzeňské ulici, Bertramka a Klamovka do zastávky Kotlářka, kde je ukončena.

Linka číslo 15 je ve směru z centra ze zastávky Arbesovo náměstí odkloněna přes zastávky Anděl v Nádražní ulici, Křížová a Laurová do zastávky Radlická, kde je ukončena.

Pro přestup na linku metra B z tramvajových linek mohou lidé využít také stanice Smíchovské nádraží a Karlovo náměstí, doporučuje pražský dopravní podnik (DPP).

V době uzavírky podnik vymění eskalátory, odstraní průsaky vody a obnoví strojovnu pohyblivých schodů. Původně DPP avizoval uzavření výstupu na 18. září, termín ale posunul. Náklady se odhadují na 225 milionů korun.