Státní zástupkyně způsobila nehodu pod vlivem, od soudu odešla s podmínkou

Za ublížení na zdraví z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky dostala státní zástupkyně ostravského krajského státního zastupitelství Petra Tittková trest 12 měsíců s podmíněným odkladem na 18 měsíců. Nepravomocně o tom rozhodl Okresní soud v Ostravě. Loni v dubnu sedla za volant, přestože měla v krvi téměř tři a půl promile alkoholu, a zavinila nehodu, při které se zranila řidička protijedoucího auta. Zároveň přišla na čtyři a půl roku o řidičský průkaz.

Předtím než Petra Tittková jela navštívit svého otce, vypila v práci přibližně půl litru vodky. V ostravském Koblově přejela v jedné ze zatáček do protisměru a střetla se s řidičkou v protijedoucím autě. Státní zástupkyně měla problém vyslovovat i vystoupit z auta.

Opilost zdůvodnila obavou, že se její osmdesátiletý otec nakazil covidem-19, což ji natolik znerzvóznělo, že si v práci otevřela lahev tvrdého alkoholu. U soudu Tittková uvedla, že svého jednání hluboce lituje a stydí se za něj. Zraněné ženě se omluvila a poslala jí přes 60 tisíc korun. 

Žalobkyni postavil v listopadu její nadřízený mimo službu. Podobný problém měla už v roce 2004, kdy při parkování před budovou Krajského státního zastupitelství v Ostravě zlomila dopravní značku a nabourala dvě policejní auta. 

Zkoušky tehdy odhalily, že v krvi měla přes tři promile alkoholu. Nehodu úřady řešily jako přestupek, škoda totiž nepřesáhla 50 tisíc korun. Pokud středeční rozsudek potvrdí i odvolací soud, je vysoce pravděpodobné, že státní zástupkyně skončí ve své funkci.