Plodková, Langmajer i Poláková zadělali na Bábovky, ochutnávkou je první teaser

Teaser: Bábovky (zdroj: CinemArt)

Režisér Rudolf Havlík dokončuje Bábovky. Film podle stejnojmenného bestselleru Radky Třeštíkové čeká premiéra 24. září. V současnosti se tvůrci zabývají postprodukčními pracemi – a také „vypustili“ první ukázku.

Filmové, stejně jako knižní Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy. Příběhy jednotlivých hrdinů ukazují, že lidé jsou propojeni možná víc, než si připouští, ať už prací, náhodami, nenávistí, nebo láskou.

Ženy a osud

Bábovky propojují příběhy žen, které se snaží udělat velká životní rozhodnutí a do jejichž plánů zasáhne osud. Z jednotlivých malých příběhů se na konci stane jeden velký. Film je plný skvělých hereckých výkonů a teď, když doděláváme poslední detaily, víme, že se nám celá ta mravenčí práce podařila,“ nepochybuje Rudolf Havlík. Bábovky podle něho budou „velkým českým filmem“.

Scénář psal spolu s autorkou předlohy Radkou Třeštíkovou. Scenáristicky spolupracovali už na Havlíkově předchozím počinu, divácky úspěšné komedii Po čem muži touží.

Marek Taclík, Jana Plodková
Zdroj: CinemArt

Známé herecké tváře

Bábovky vám budou tak blízké, že si nebudete jisti, zdali to byl film nebo střípek skutečnosti z vašeho života. Nesou v sobě vážnost, komiku, odlehčení, život. Nejsou v jedné tónině,“ podotýká Jana Plodková. V Bábovkách se představí jako prostitutka, která se snaží vést normální život.

Hlavní ženské postavy vedle ní ztvárnily také Táňa Pauhofová, Lenka Vlasáková a Barbora Poláková. Jejich mužských protějšků se zhostili Ondřej Vetchý, Jiří Langmajer, Marek Taclík a Rostislav Novák mladší.

Producentem je Petr Erben, snímek vyrábí společnost Logline Production v koprodukci s Českou televizí.