TÉMA

Táňa Pauhofová

168 hodin: Slovákům děkují za muniční sbírku ukrajinští vojáci i osobnosti, Ficova vláda se dárcům posmívá

Dva týdny od spuštění slovenské sbírky na financování munice pro Ukrajinu přispěli dárci skoro čtyřmi miliony eur, což je přes sto milionů korun. Zatímco Ukrajina slovenským dárcům děkuje, slovenská vláda se jim posmívá. Premiér Robert Fico (Smer-SD) razí program „na Ukrajinu už ani náboj“. Teď ale narazil – na více než šedesát tisíc slovenských dárců. Pro 168 hodin natáčel David Sebíň.
29. 4. 2024|

Rozhlas byl chvíli zase československý, aby Mádl zachytil první vlny nového filmu

Režisér a scenárista Jiří Mádl začal natáčet film Vlny. Drama z období konce šedesátých let a pražského jara vypráví o dvou bratrech čelících zkouškám doby, ale odhalí i skutečný příběh korespondentů mezinárodní redakce Československého rozhlasu. Právě před jeho budovou, kde dnes sídlí Český rozhlas, štáb natáčel.
4. 5. 2023|

Nový film s Miroslavem Krobotem získal dvě ceny ve Varšavě. Premiéra se ale odkládá

Dvě ceny na festivalu ve Varšavě dostal nový slovensko-český film Muž se zaječíma ušima. Režisér snímku Martin Šulík získal cenu za nejlepší režii, film zároveň ocenila i ekumenická porota festivalu. Nová komedie měla původně přijít do kin 5. listopadu, kvůli vládním opatřením se ale její premiéra odkládá.
19. 10. 2020|

Kina vyklopila Bábovky, film podle bestselleru Radky Třeštíkové

První román spisovatelky Radky Třeštíkové má filmovou podobu. Snímek Bábovky do kin vstupuje 24. září.  Autorka knižních bestsellerů napsala scénář společně s režisérem Rudolfem Havlíkem.
24. 9. 2020Aktualizováno24. 9. 2020, 10:09|

„To je bábovka, je výborná!“ Film podle Radky Třeštíkové má trailer na přidání

Všichni jsme propojeni, a proto i malé věci dokážou někdy otřást světem, ověřují si na vlastní kůži hrdinové filmu Bábovky. Snímek podle bestselleru Radky Třeštíkové vyšle režisér Rudolf Havlík do kin 24. září. Hrdiny a hrdinky a jejich propojené příběhy naznačuje ale už nyní v hlavním traileru.
3. 8. 2020|

Plodková, Langmajer i Poláková zadělali na Bábovky, ochutnávkou je první teaser

Režisér Rudolf Havlík dokončuje Bábovky. Film podle stejnojmenného bestselleru Radky Třeštíkové čeká premiéra 24. září. V současnosti se tvůrci zabývají postprodukčními pracemi – a také „vypustili“ první ukázku.
12. 5. 2020|

Radka Třeštíková to peče s Rudolfem Havlíkem. Natáčejí film podle knihy Bábovky

Bestseller Radky Třeštíkové se dočká filmové podoby. Podle její knihy Bábovky začal  stejnojmenný snímek natáčet režisér Rudolf Havlík. Příběh, v němž se řeší partnerské i rodinné vztahy, mohou diváci v kinech prožít příští rok na podzim.
27. 8. 2019|

Miroslav Krobot díky zaječím uším uslyší i to, co by možná raději neslyšel

Miroslav Krobot, Oldřich Kaiser či Táňa Pauhofová se sešli v novém filmu slovenského režiséra Martina Šulíka. Tvůrce, který se českým divákům připomněl loni dramatem Tlumočník s Jiřím Menzelem v hlavní roli, začal natáčet další snímek, komedii Muž se zaječíma ušima.
29. 4. 2019Aktualizováno3. 5. 2019, 19:02|