Doktor Martin se ve filmu stane detektivem. Podívejte se na trailer beskydského Indiana Jonese

Trailer: Doktor Martin - záhada v Beskydech (zdroj: Bionaut)

K nejúspěšnějším seriálům České televize patří Doktor Martin. Svérázného beskydského lékaře poznají fanoušci televizní série od 6. prosince v kinech i jako detektiva. V celovečerním komediálním krimipříběhu Doktor Martin: Záhada v Beskydech bude řešit nepoznané záhady osobního života i sto let starou vraždu. Hlavní role se opět ujal Miroslav Donutil. Film nyní představuje první trailer.

Doktor Martin se bude muset ve filmu zvládnout postarat sám o své mladé dítě, vyžehlit tradiční nedorozumění se svou partnerkou Lídou (Jitka Čvančarová) a zároveň přijít na kloub záhadě, která vede až do dob první republiky.

Dávné tajemství se dostane na povrch při nálezu podivuhodně malé kostry v beskydských lesích. Do pátrání se pustí doktor Martin (Miroslav Donutil) spolu se strážmistrem Topinkou (Robert Mikluš). I natvrdlého strážce pořádku už diváci z  televizních příběhů dobře znají.

„Když končila druhá řada seriálu, tušil jsem, že si Doktor Martin vyslouží celovečerní film. Půjde v něm o tajuplný a překvapivě nelékařský příběh, specifická povaha Martina ale zůstává. Je stále stejně odměřený a nekontaktní, přestože díky ženě a dítěti už dokáže být i lehce submisivní. A to dokonce i vůči ostatním lidem,“ naznačuje Miroslav Donutil.

Robert Mikluš ve filmu Zločin v Beskydech
Zdroj: ČT

Vedle známých tváří přibydou do fiktivního Protějova i nové postavy, které hrají Jiří Bartoška, Marek Taclík nebo Elizaveta Maximová.

Za celovečerním snímkem stojí tvůrci spojení i se seriálem: scenárista Tomáš Končinský a režisér Petr Zahrádka. Komediálně detektivní příběh, který scenárista přibližuje jako „beskydského Indiana Jonese“, se natáčel v létě a na podzim letošního roku.