Trochu Poledňáková, trochu Pachl. Ten, kdo tě miloval, dotočil film

Jan Pachl, režisér, který stojí například za seriálem Rapl, dotočil film podle knihy Marie Poledňákové. Poslední klapka snímku Ten, kdo tě miloval padla v polovině ledna v Černošicích. Tvůrci slibují, že příběh propojí to, co je pro každého z autorů typické.

Režisérka a scenáristka rodinných komedií (Jak vytrhnout velrybě stoličku, S tebou mě baví svět, Líbáš jako Bůh) vydala svůj první detektivní román předloni. Producenta Adama Dvořáka napadlo svěřit detektivku, v tvorbě Marie Poledňákové netypický žánr, k filmovému zpracování tvůrci, pro něhož naopak krimi příběhy typické jsou.

Román Marie Poledňákové je netradičně pro ni detektivka. Honza Pachl, etablovaný v krimi žánru, si zase chtěl zkusit natočit komedii. Napadlo mne, že spojení těch dvou by mohl být zajímavým prolínáním žánrů a osobností.
Adam Dvořák
producent

Hrdinkou knižní předlohy je vdova po vyšetřovateli Vanda Kalinová, která v pozůstalosti svého manžela objeví překvapivé dokumenty. Ukazují totiž, že její muž měl před ní tajemství. Pátrání ji dovede k nejmocnějšímu muži v kraji i do její vlastní minulosti.  

Jan Pachl, jenž knihu převedl do scénáře, má s temnými tajemstvími bohatou zkušenost. Do temna jsou laděny jak jeho televizní seriály (Rapl a Cirkus Bukowsky, který mimochodem aktuálně ČT reprízuje), tak dvojfilm Gangster Ka. Ve všech dal hereckou příležitost Hynku Čermákovi, který hraje i v této novince. Příběh je svede dohromady se Soňou Norisovou.

  • 25 natáčecích dní
  • 60 členů štábu
  • 50 pytlů umělého sněhu
  • 6 měst, kde se natáčelo (Praha, Nová Ves pod Pleší, Černošice, Cheb, Boží Dar, Karlovy Vary)
  • 2 příčesky Lukáše Vaculíka a Hynka Čermáka
  • 1 pes
  • 1 lední medvěd
  • 1 osel

„Půjde o rodinnou komedii s detektivní zápletkou. Divák se může těšit na netradiční vyšetřování, které povedou děti s maminkou, ovšem za bedlivé supervize šéfa kriminálky,“ prozradil Adam Dvořák.

Václav Postránecký
Zdroj: Ten/kdo tě miloval/Martin Martínek

Snímek Ten, kdo tě miloval, v němž se objeví i například Eva Holubová, Lukáš Vaculík nebo Václav Postránecký, začnou česká kina promítat 8. listopadu tohoto roku.