Cirk La Putyka zavede otce a syna do černočerného lesa

Cirk La Putyka chystá do nové sezony premiéru. S tandemem Rootlesroot vytvořil inscenaci Black Black Woods, tedy černočerné lesy, v nichž se mimo jiné potkají principál cirkusu Rostislav Novák mladší a jeho otec Rostislav Novák starší.

Syn a otec Novákovi jsou jedinými herci v celém projektu. „Je to na jednu stranu dobrá rodinná terapie, na druhou stranu ale oba nezapomínáme na to, že jsme v divadle. Jsme rodina, ale na scéně musíme fungovat jako partneři,“ říkají o jevištním setkání. Naposledy je dohromady svedlo představení Up En Down v roce 2010.

Prostřednictvím emocí, veršů i fyzických výkonů budou oba protagonisté řešit vztah otce se synem. Nejprve ve čtyřech volně přístupných performancích, poté hned v inscenaci Black Black Woods.  

„Neděláme představení, neděláme taneční performanci, neděláme nový cirkus, děláme čistou performanci. To znamená, že nikdo nehraje nikoho. Nikdo není v roli. Oba, otec i syn, jsou na jevišti sami za sebe,“ upozornil Jozef Fruček, který s Lindou Kapetaneou tvoří duo Rootlesroot, jež Black Black Woods připravilo režijně i choreograficky.

Poprvé jej diváci uvidí v pražském prostoru Jatka78 22. září. Inscenace je posledním dílem trilogie, kterou tvoří show Roots a Family, v níž si zahrál pro změnu syn Rostislava Nováka mladšího. Cirk La Putyka je postupně do konce roku všechny uvede.