DiCaprio a Iñárritu. Spojení, které dosáhne na Oscara?

Dostane DiCaprio Oscara za Zmrtvýchvstání? (zdroj: ČT24)

Leonardo DiCaprio už dávno není jen „ten hezounek z Titanicu“. Ve svých jednačtyřiceti letech patří k nejpopulárnějším hollywoodským hercům a o jeho oblibě svědčí i řádka cen. Ta nejblýskavější – zlatý Oscar – se mu ale stále vyhýbá. Může to změnit film Revenant -Zmrtvýchvstání režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Jedná se o hercův nejtěžší počin v kariéře.

První nominaci na Oscara měl hned zkraje 90. let za ztvárnění postiženého bratra Johnnyho Deppa ve filmu Co žere Gilberta Grapea? Následovalo Úplné zatmění, kde si zahrál prokletého básníka Arthura Rimbauda, a další trháky jako Rváčův deník, Celebrity Woodyho Allena nebo Marvinův pokoj, ale zlatá trofej pořád nikde.

Akademie si ho všimla až po deseti letech díky hlavní roli v Letci. Nominaci na Zlatý globus proměnil, Oscar mu ale zase uletěl. Adaptace Fitzgeraldova románu Velký Gatsby měla být tutovka, jenže DiCaprio se nedostal ani mezi nominované. U Vlka z Wall Street pak už nepochyboval vůbec nikdo, jenže Oscara si odnesl zase někdo jiný.

„Opravdu to trvá, než konečně potkáte lidi, se kterými můžete natáčet filmy, které opravdu dělat chcete,“ přiznal DiCaprio. To se mu teď ale zřejmě přihodilo. Výsledkem je nejnáročnější snímek v jeho kariéře, na němž spolupracoval s režisérem, který už si cenu Akademie ohmatal: Alejandro González Iñárritu.

Zmrtvýchvstání se odehrává v mrazivé americké divočině. Lovec DiCaprio je těžce raněn, opuštěn mužem z vlastní skupiny (Tom Hardy). Pohřbení zaživa však přežije a skrze nepřátelskou krajinu a brutální zimu ho žene pomsta. V českých kinech se objeví 14. ledna 2016.