Igor Stříž působí na Nejvyšším státním zastupitelství deset let. V prokuratuře začínal na sklonku komunismu

Novým nejvyšším státním zástupcem se stal Igor Stříž. Jeho jmenování na pondělním jednání schválila vláda. Úřad řídil jakožto první náměstek už od 1. července poté, co ve funkci skončil Pavel Zeman. Stříže navrhla vládě ke jmenování ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO).

Stříž vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, titul získal roku 1986. Svou profesní kariéru začínal jako čekatel u vojenské prokuratury, později byl vyšetřovatelem a na sklonku komunismu vojenským prokurátorem. Když v roce 2012 časopis Týden toto jeho působení rozebíral, Stříž odmítl, že by se v té době dopouštěl pochybení. Před rokem 1989 byl několik let členem KSČ.

V roce 1994 se stal státním zástupcem Krajského státního zastupitelství v Ostravě, pracoval u pobočky v Olomouci. V letech 1996 až 2011 působil na Vrchním státním zastupitelství v Olomouci, mezi roky 1997 a 2007 byl náměstkem.

Jako náměstek olomouckého vrchního žalobce Iva Ištvana podal v roce 2007 demisi poté, co Ištvana tehdejší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, který byl členem ODS, na návrh šéfky Nejvyššího státního zastupitelství Renaty Vesecké kvůli kauze Čunek odvolal. Ištvan se kvůli odvolání obrátil na soud, se žalobou uspěl a do funkce olomouckého vrchního žalobce se v lednu 2011 vrátil.

Stříž už se ale náměstkem v Olomouci znovu nestal, na začátku roku 2011 byl totiž novým šéfem Nejvyššího státního zastupitelství jmenován Pavel Zeman, který po několika dnech odvolal náměstky bývalé nejvyšší státní zástupkyně Vesecké. Na jeho návrh pak ministr spravedlnosti Pospíšil jmenoval 6. ledna 2011 na jejich pozice právě Stříže a Stanislava Mečla.

V roli náměstka pod Stříže spadají odbor trestního řízení, odbor mimořádných opravných prostředků, odbor závažné hospodářské a finanční kriminality a mezinárodní odbor.