Zásah u ministryně Dostálové se týkal autodromu v Mostě i agentury Sport Invest

Události: Zásah u ministryně Dostálové se týkal agentury Sport Invest (zdroj: ČT24)

Policie pokračuje ve vyšetřování zakázek ministerstva pro místní rozvoj a podřízené agentury Czech Tourism. Kvůli tomu zasahovala Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) na autodromu v Mostě i v bydlišti ministryně Kláry Dostálové. Podle Českého rozhlasu si přišli detektivové pro důkazy také do soukromé agentury Sport Invest.

Podle Mladé fronty DNES se policie zajímá o zakázky na marketing agentury Czech Tourism a z roku 2016. Loga obou resortů se tehdy objevila při závodech tahačů v Mostě na stupních vítězů i v prostoru cíle. Získávat je údajně měla firma napojená na lidi blízké úřadu.

Detektivové NCOZ proto zasahovali v kancelářích autodromu. Zabavovali hlavně počítače a dokumenty. Mluvčí Autodromu Most Jan Foukal se k tomu odmítl vyjádřit.

„Úkony, které ve středu probíhaly, se týkaly domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor. Nelze v současné době konkretizovat, na kolika místech a na jakých konkrétních místech se odehrávaly,“ uvedl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Další místo, kde policisté zasahovali, potvrdila Českému rozhlasu agentura Sport Invest. Ta zastupuje sportovce včetně Ester Ledecké nebo Petra Čecha. CzechTourismu předloni pomáhala například s kampaní České hory.

„Můžeme potvrdit, že společnost Sport Invest Marketing navštívili během středy zástupci policie v souvislosti s vyšetřováním jiné společnosti,“ uvedl ředitel komunikace společnosti Sport Invest Marketing Pavel Pillár.

Policie zatím nikomu nesdělila obvinění. A neupřesnila ani, kolika lidí se prověřování týká.

Policie zasahovala u ministryně Dostálové doma

Ve středu ale zasahovala u ministryně Kláry Dostálové – někdejší náměstkyně resortu, pod kterou Czech Tourism spadal. „Policie u mě byla ráno (ve středu) doma s dotazem, zda mám nějakou služební techniku. Řekla jsem, že samozřejmě ano. Všechno jsem vydala, policie si to vzala a odjela,“ komentovala ve středu zásah policie Dostálová. 

Bylo by velice nepříjemné, kdyby se to prokázalo, ale ministryně mě ubezpečila, že to tak není. Já nemám důvod jí nevěřit.
Andrej Babiš
premiér, předseda ANO