ANO by si zasloužilo, aby v Praze skončilo v opozici, řekl Babiš ČT

Babiš: ANO by si zasloužilo, aby v Praze bylo v opozici (zdroj: ČT24)

Hnutí ANO by si zasloužilo, aby na pražském magistrátu skončilo v opozici. České televizi to řekl předseda ANO a premiér Andrej Babiš. Reagoval na fakt, že jeho hnutí, které v minulém období mělo primátorku Adrianu Krnáčovou, skončilo v hlavním městě až na pátém místě.

Podle Babiše se na výsledku voleb v metropoli negativně podepsalo hlavně působení lidí za ANO na pražském magistrátu, případně jejich mediální prezentace, a špatná práce starostů za ANO.

„Jednoznačně největší vliv má to, co jsme předvedli na magistrátu. Celkově nejsem s pražskou organizací dlouhodobě spokojen. Budeme vyžadovat, aby převzali odpovědnost za ten výsledek,“ řekl mimo jiné Babiš.

Zároveň vyjádřil nesouhlas s tvrzením prezidenta Miloše Zemana, že handicapem ANO bylo nasazení Petra Stuchlíka jako lídra, kterého nikdo neznal. „Určitě ne. Pan Stuchlík je nový, udělal zásadní krok v životě, prodal firmu, angažoval se,“ hájí Babiš pražského lídra.

Babiš současně ocenil občanské demokraty, kteří v Praze vyhráli a v 65členném zastupitelstvu získali 14 mandátů. Podle něj ODS uspěla, protože má dobré starosty. Vyhranil se však proti tvrzení předsedy ODS Petra Fialy, že ANO je levicové hnutí. 

Spolu s ODS a ANO získali mandáty v pražském zastupitelstvu také Piráti, Praha Sobě a koalice TOP 09 a STAN.