V Moskevské oblasti spadly tři drony, uvedla Moskva. Ukrajina zatlačila ve dvou směrech

Ruská protivzdušná obrana zachytila tři drony v Moskevské oblasti, uvedlo ve středu ruské ministerstvo obrany. „Byly nalezeny trosky, žádné škody ani oběti,“ řekl gubernátor oblasti Andrej Vorobjov. Moskva se terčem bezpilotních letounů stala i v květnu.

„Všechny (drony) byly potlačeny prostředky radioelektronického boje, které je připravily o řízení a způsobily jejich zřícení,“ prohlásilo ruské ministerstvo obrany podle státní agentury TASS.

Dva drony Rusové sestřelili poblíž obce Kalininec, když se přiblížily k vojenským skladištím. Ruské kanály v aplikaci Telegram, včetně jednoho s vazbami na bezpečnostní služby, uvedly, že nejméně jeden další dron byl zachycen u obce Lukino. 

Útoku dronů čelila ruská metropole už koncem května. Tehdy zasáhly i některé z nejprestižnějších moskevských částí včetně Leninského prospektu nebo západní Moskvy, kde sídlí ruská elita – včetně prezidenta Vladimira Putina.

Ruské ministerstvo obrany tehdy z útoku, který si vyžádal dva zraněné a několik poškozených domů, obvinilo Kyjev. Ukrajina, která už téměř 16 měsíců čelí ruské agresi, účast na náletu nepotvrdila.