Nad Krymem jsme zničili 38 ukrajinských dronů, tvrdí Rusové. Svědci hlásili exploze

Ruská protivzdušná obrana nad Krymem v noci na neděli zničila 38 ukrajinských bezpilotních letounů, uvedla s odvoláním na ruské ministerstvo obrany agentura TASS. Agentura Reuters informovala o několika silných explozích v oblasti města Feodosija na Krymu a také dočasném uzavření silniční dopravy na Krymském mostě.

Doprava na mostě, který Krym spojuje s pevninským Ruskem, byla přerušena na několik hodin a obnovena kolem 4:40 místního času (2:40 SEČ), uvedli na Telegramu zdejší, Ruskem dosazení činitelé. Úřady dočasně omezily dopravu také v okolí přístavu města Feodosija.

Na sociálních sítích se objevily záběry, na nichž je vidět jeden z výbuchů a slyšet palba. Obyvatelé tohoto města sdělili, že exploze z oblasti přístavu a skladu ropy bylo slyšet kolem 2:00 místního času (půlnoci SEČ). Moskva tvrdí, že se jí všechny bezpilotní letouny podařilo zničit.

O zprávách o výbuších píše také ruskojazyčná verze BBC, která ale stejně jako Reuters uvádí, že je zatím nebyla schopná ověřit. Ruskem dosazené úřady omezily dopravu také v okolí feodosijského přístavu.

Od ruského útoku na Ukrajinu z února 2022 byl Krymský most stejně jako přístavní město terčem ukrajinských útoků už několikrát. Rusko ukrajinský Krym nelegálně anektovalo v roce 2014 a stále ho okupuje.