Láska, která nevyprchala ani po 75 letech odloučení. Americký veterán objal svou francouzskou přítelkyni

Horizont ČT24: Americký veterán se po 75 letech setkal s francouzskou přítelkyní (zdroj: ČT24)

Na plážích Normandie se před 75 lety psala historie. Mladý americký voják Kara Troy Robins se v té době ve Francii zamiloval do místní krásky. Poté, co je odtrhly válečné události, prožili oba spokojené životy. Ani jeden ale nezapomněl. Až teď se s pomocí novinářů znovu setkali.

Milostný románek ve francouzské obci Briey u hranic s Lucemburskem se odehrál v roce 1944 a trval dva měsíce. Pak se jednotka musela narychlo přesunout na východ. Když se Robins po válce nezvládl vrátit do Francie, oba začali žít vlastní životy, mají rodiny. Oba ovdověli.

Robinsovi zůstala pouze jedna fotografie. „Jmenuje se Jeannine Ganayeová. Pamatuji si to moc dobře. Už musí být po smrti,“ sdělil novinářům na setkání veteránů pár týdnů před oslavami Dne D. Nakonec se zjistilo, že 92letá Jeannine stále žije v pečovatelském domě.

Dobové snímky
Zdroj: ČT24

„Vždycky jsem tě měl v srdci“

Dvojice se tak mohla po letech znovu setkat. Vzájemná náklonnost přitom nezmizela. „Vždycky jsem tě miloval, vždycky, vždycky jsem tě měl v srdci,“ prohlásil Robins, když spatřil svou dávnou přítelkyni.

„Já také. Pořád jsem na něj myslela, říkala jsem si, že se třeba vrátí,“ vzpomíná Ganayeová Piersonová. Loučení stejně jako před 75 lety provázely slzy a slib, že se setkají znovu.