PŘÍSAHA k tématu Zahraniční politika

Chceme být suverénním a sebevědomým státem v rámci EU i NATO. Nejsme pro zavedení eura. Nechceme migrační kvóty. Chceme přísné postihy za převaděčství.

Česko je zakotvené ve strukturách EU a NATO a na tom nechceme nic měnit, ale sebevědomě vylepšovat.

Odmítáme migrační kvóty a budeme pro přísné postihy převaděčů. Chceme tvrdě zakročit vůči migrační mafii, která bohatne na neštěstí jiných. Musíme efektivněji chránit naše hranice, i ty společné unijní, pomoci skutečně potřebným v nouzi, ale ekonomickou migraci jasně odmítnout. Lidé ve svízelné situaci si pomoc zaslouží, ale pokud chce někdo v ČR žít, nemůže pouze brát, musí se na chodu státu také aktivně podílet. Proto chceme opětovně osamostatnit cizineckou policii k boji proti převaděčství a nelegálnímu zaměstnávání.

Nepodpoříme zahájení procesu přijetí eura, budeme hájit českou korunu a měnovou suverenitu České republiky. Koruna je stabilní měnou, navíc umožňuje zachování samostatnosti měnové politiky. Nechceme ztratit flexibilní měnový kurz. Nechceme ztratit měnovou suverenitu, ani podstoupit kontrolu nad monetární politikou unii. Nechceme, aby nám byly úrokové sazby stanovovány zvenčí. Nechceme přijít o nezávislou národní banku, ČNB. Argumentem proti přijetí jsou i náklady samotného připojení a snížení životní úrovně českých domácností nerovným přechodem na euro.