Změny v ústecké MHD čelí kritice. Dopravní podnik připouští úpravy

Události v regionech: Stížnosti na změny v ústecké hromadné dopravě (zdroj: ČT24)

Stovky stížností a připomínek dostal ústecký dopravní podnik kvůli změnám v jízdních řádech. Část linek autobusů a trolejbusů od začátku května jezdí po zcela nových trasách. Změnilo se i jejich číslování.

Dopravní podnik připomínky cestujících vnímá a je připravený je zohlednit při další výměně jízdních řádů. Že se jízdní řády budou ještě upravovat, nevylučuje. „Občané nás oslovují s tím, že mají výhrady. My ty výhrady předáváme dopravnímu podniku, který následně po vyhodnocení přislíbil, že provede ještě změny,“ řekl ústecký primátor Petr Nedvědický (ANO).

Nové jízdní řády kritizuje opoziční zastupitel Richard Loskot (PRO! Ústí). „Změny povedou k tomu, že lidé budou více používat osobní automobil, protože se dojezdová doba trolejbusy a autobusy prodloužila,“ podotýká.

Změnilo se i značení linek

Naposledy se čísla linek upravovala před sedmnácti lety. Od té doby prý podnik dostal řadu požadavků na propojení částí města, kam doteď autobusy a trolejbusy nejezdily.

„Nikdy nedošlo k přečíslování všech linek ve městě naráz. To je změna, která nemá obdoby a upřímně řečeno, nevidím v tom žádný velký smysl,“ zhodnotil autor knih o městské hromadné dopravě Ivan Grisa.

Podněty bude dopravní podnik přijímat ještě do začátku letních prázdnin. Po jejich vyhodnocení některé z nich zohlední od letošního září, až zase vyjedou školní spoje.