Začala oprava Písecké ulice v Plzni. Práce omezí auta i MHD

S dopravními omezeními musejí od úterý počítat řidiči, kteří jedou do obchodního centra Olympia v plzeňské části Černice. Město tam začalo s celoplošnou opravou frekventované Písecké ulice před obchodním centrem. Rekonstrukce je naplánovaná na etapy, skončit by měla do konce srpna, informoval primátorův náměstek pro dopravu Aleš Tolar (STAN).

Opravy Písecké ulice se budou týkat úseku od křižovatky s komunikací, která vede k čerpací stanici a restauraci KFC, tedy zhruba 90 metrů za okružní křižovatkou Nepomucká, Písecká, K Plzenci, až po místo přibližně 85 metrů za křižovatku s účelovou komunikací pro zásobování obchodního centra.

V létě bude kvůli opravám silnice zastávka MHD linek číslo 13, 32 a 50 patrně nahrazena zastávkou Rozcestí Černice v Nepomucké ulici. Docházka do vchodu obchodního centra se tím prodlouží asi o tři minuty. Cyklisté mohou s malými omezeními projet po cyklostezkách vedoucích v souběhu s opravovanou komunikací.

K obchodnímu centru řidiči dojedou, ale vždy jenom z jednoho směru

„Stavba za téměř 17 milionů korun je rozdělena do tří etap. Jednotlivé úseky budou postupně uzavírány, nicméně přístup do všech obchodních zařízení zůstane po celou dobu stavby zajištěn, byť jen z jednoho směru. Objízdná trasa pro automobilovou dopravu je vedena ulicemi Barvínková a Nepomucká,“ popsal náměstek.

První etapa oprav uzavřela příjezd ke vjezdu k podzemnímu parkovišti obchodního centra od Světovaru, druhá etapa uzavře vozovku mezi vjezdem k podzemnímu parkovišti a okružní křižovatkou před Olympií a třetí etapa uzavře samotnou okružní křižovatku a část vozovky v místě zastávek MHD.

Součástí akce je kompletní výměna konstrukce vozovky okružní křižovatky včetně nových obrub, oprava Písecké ulice, oprava chodníků, cyklostezky či úpravy veřejného osvětlení.