Dopravu v Plzni komplikují opravy Rokycanské třídy a Plzenecké ulice

Uzavírky komplikují dopravu v Plzni (zdroj: ČT24)

Se zdržením při ranních, ale i odpoledních špičkách musejí počítat řidiči jedoucí do Plzně po Rokycanské ulici směrem od Prahy. Doprava je tam svedena kvůli rozsáhlé rekonstrukci pouze do jednoho jízdního pruhu. Další uzavírka na několik měsíců začala v úterý také v Plzni na Slovanech.

Dlouhé kolony aut zaplnily všechny přilehlé ulice Rokycanské třídy v plzeňské části Doubravka. Běžně cesta autem z Doubravky do centra města trvá maximálně sedm minut, v úterý ráno se jízda řidičům protáhla i na půl hodiny.

Hodně práce budou mít silničáři v úseku i v dalších dnech. „Pokládáme takzvanou podkladní asfaltovou vrstvu,“ popsal ředitel plzeňského Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Blabol.

Na Slovanech se opravuje Plzenecká ulice

V úterý začala rekonstrukce také v jiné části Plzně, na Slovanech. Zčásti je uzavřená jinak frekventovaná Plzenecká ulice. Stavba za téměř 44 milionů bude rozdělená do dvou etap po čtyřech měsících.

„Je to společný projekt měst a vodárny, výsledkem bude kompletně zrekonstruovaná ulice s novým povrchem, novým vodovodem, novou kanalizací,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Aleš Tolar (STAN).

Změny se projeví i ve stání aut. „Dříve řidiči parkovali až do křižovatky, teď budou parkovat v parkovacím pásu, který bude za chodníkem,“ řekla mluvčí Správy veřejného statku Města Plzně Radka Žáková.

Tím ale uzavírky v příštích týdnech v Plzni nekončí. Tou řidiče nejvíc omezující při průjezdu městem zřejmě bude oprava mostu Milénia. Začít by měla na začátku června, skončit v listopadu.