U Pardubic vlak zabil člověka, provoz na koridoru byl přerušen

Kvůli srážce vlaku s člověkem v kolejišti mezi Pardubicemi a Kostěnicemi byl asi na dvě a půl hodiny přerušen provoz na prvním železničním koridoru. Vlaky stály v obou směrech. Nehoda skončila smrtí člověka, řekl mluvčí Správy železnic Jan Nevola. Desítky spojů nabraly kvůli nehodě zpoždění.

Podle Nevoly člověka srazil expres společnosti RegioJet jedoucí z Prahy do Havířova. Nehoda se stala mimo zastávku či stanici, tedy v místě veřejnosti nepřístupném.

Po dobu vyšetřování nehody vlaky dálkové dopravy vyčkaly obnovení provozu. Kvůli velké obsazenosti nebylo možné podle Správy železnic zajistit odpovídající náhradní autobusovou dopravu. Situaci na železnici navíc komplikovalo i to, že mezi Pardubicemi a Kostěnicemi je v současnosti výluka a provoz je v běžném provozu veden po jedné koleji.

Podle Správy železnic tragická událost ovlivnila desítky spojů, některé z nich nabraly i více než dvouhodinové zpoždění. „Dopad do dopravy je velký i teď, protože se soupravy nestíhají otáčet zpět,“ řekl Nevola ČTK kolem 18:00.