Po nehodě vězeňského minibusu a auta na Lounsku je dvanáct zraněných

Nehoda vězeňského minibusu a osobního auta u Lubence na Lounsku si v pátek odpoledne vyžádala dvanáct zraněných. Čtyři osoby s podezřením na středně vážná až vážná zranění odvezli záchranáři do nemocnice v Mostě, informoval mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. V minibusu cestovalo šestnáct žen odsouzených za lehčí trestnou činnosti, uvedla mluvčí Vězeňské služby ČR Markéta Prunerová.

Kromě ústeckých záchranářů byly u nehody také posádky z Karlovarského a Plzeňského kraje. K události byl povolán i vrtulník, vrátil se prázdný zpět na základnu. „Zranění nevyžadovali transport do ústeckého traumacentra,“ upřesnil Voleník. Doplnil, že dvě osoby utrpěly středně vážné zranění, zbylých šest lidí mělo lehká až středně vážná poranění. Zasahovalo sedm sanitek, záchranná služba vyhlásila mimořádnou událost.

„Byly to ženy z věznice Drahonice, které jely na pracoviště,“ řekla Prunerová. Doplnila, že ve vozidle s šestnácti ženami jel mistr a řidič. Prunerová upozornila, že odsouzené, které mohou na pracoviště mimo věznici, jsou pachatelky lehčí trestné činnosti. „Bezpečnost nebyla narušena,“ dodala mluvčí.

Policie k havárii vyslala čtyři hlídky, sdělil také mluvčí lounských policistů Jakub Mareš. Silnice druhé třídy mezi Drahonicemi a Lubencem je dočasně uzavřená, podle odhadu mluvčího do pozdního odpoledne. Policie dopravu odklání. Příčina a okolnosti nehody jsou předmětem vyšetřování.