Studenti policejní školy v Sokolově náhle zkolabovali. Příčina je předmětem vyšetřování

Záchranáři Karlovarského kraje ošetřili v Sokolově dvacet žáků střední policejní školy v ulici Komenského s lehkým zraněním. Žáci se účastnili před školou slavnostního ukončení školního roku, náhle začali kolabovat. Záchranáři aktivovali stav hromadného postižení osob. Nikdo není v ohrožení života. Hasiči nenaměřili žádné stopy úniku plynu. Příčinu nyní zjišťují.

„Žáci školy měli náhlé zdravotní potíže, začali omdlévat. Stalo se to venku před budovou a byly povolány všechny složky záchranného systému. V současné době dochází k přesunu do zdravotnického zařízení,“ řekl velitel zásahu hasičů Josef Kulák. Na místě bylo sedm sanitek a dvě osobní auta s lékařem.

Podle mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Markéty Singerové záchranáři převezli do nemocnice v Karlových Varech sedm studentů. „Ani jeden z nich nebyl ve stavu vyžadujícím hospitalizaci na lůžku. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se mělo jednat o otravu nebo intoxikaci,“ řekla Singerová, podle které byli žáci z nemocnice již propuštěni.

Hasiči zatím nenaměřili žádné stopy úniku plynu. „Jednotky na místě detekcí nic neměřili, čeká se na výsledky šetření v nemocnicích, odběry krve a podobně,“ řekl Kulák.

Žáci se účastnili slavnostního ukončení školního roku s předáním vysvědčení ve venkovních prostorách. „Během slavnostního ukončení nám bohužel omdlelo a postupně ztratilo vědomí asi dvacet studentů, okamžitě jsme jim poskytli první pomoc,“ řekl ředitel policejní školy Zdeněk Jedlička. Škola již o incidentu informovala ostatní žáky a rodiče. „Objekt jsme předali k vyšetřování policistům,“ dodal Jedlička.

Podle starostky Sokolova Renaty Oulehlové (ANO) se zatím neví, proč žáci začali kolabovat. „O studenty je postaráno, nikdo není v ohrožení života. Všichni se snaží zjistit příčinu incidentu. Nikdo z dospělých nebyl indisponován,“ řekla Oulehlová.

„Před devátou hodinou ranní jsme přijali oznámení o hromadném kolapsu osob,“ řekla policejní mluvčí Eva Valtová. Kriminalisté případ vyšetřují. Mluvčí zatím neuvedla více informací.