Rozhovory se senátními kandidáty: obvod Břeclav

Senátní volby: Miloslav Janulík (ANO) a Róbert Šlachta (Přísaha) (zdroj: ČT24)

ČT24 připravila rozhovory s kandidáty do Senátu, kteří postoupili do druhého kola, a mají tak reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. Ve druhém kole senátních voleb se v obvodě Břeclav utkají bývalý policista a nyní šéf hnutí Přísaha Róbert Šlachta a poslanec Miloslav Janulík (ANO).

Voleb se v Břeclavi zúčastnilo 33 procent voličů, o hlasy usilovalo devět kandidátů. Šlachta získal 24,74 procenta hlasů, Janulík 22,54 procenta. Dosavadní senátor Rostislav Koštial (ODS) skončil na třetím místě s 22,29 procenta hlasů.

Čtvrté místo obsadil Josef Osička (STAN) se 13,48 procenta hlasů. Na pátém místě skončil Rudolf Kadlec (za NpJM), který získal 5,55 procenta. Na šestém místě skončil Zdeněk Koudelka (SPD a Trikolora), který získal 4,45 procenta hlasů. Sedmé místo obsadil David Malinkovič (SOCDEM) se ziskem 3,31 procenta hlasů. Na osmém místě skončil Stanislav Šprtel (KSČM) se ziskem 3,22 procenta hlasů. Deváté místo obsadil Zbyněk Hronek (Nový směr) se ziskem 0,36 procenta hlasů.

Zdroj: ČSÚ, ČT24