Pracovnice čerpací stanice dle obžaloby z pokladny postupně zcizila přes pět milionů korun

Okresní státní zastupitelství v Kroměříži obžalovalo pracovnici čerpací stanice ze zpronevěry. Informovalo o tom v tiskové zprávě. Žena údajně v průběhu let 2010 až 2022 svého zaměstnavatele připravila postupně o 5,6 milionu korun. V případě odsouzení jí hrozí až osm let vězení. Případem se teď bude zabývat okresní soud.

„Státní zástupce Okresního státního zastupitelství v Kroměříži podal dne 4. 8. 2023 k Okresnímu soudu v Kroměříži obžalobu pro zločin zpronevěry,“ stojí v tiskové zprávě.

Mezi lety 2010 a 2022 žena postupně z pokladny zcizila zaměstnavateli částku přesahující pět a půl milionu korun, popsal žalobce.

Jako obsluha čerpací stanice pracovala od roku 2001. „Za doby svého působení v pracovním poměru si vybudovala důvěru u svého šéfa. Plynutím času získávala zkušenosti a znalosti principu kontrol ze strany zaměstnavatele, evidence finančních prostředků, faktur a pokladních dokladů. Od roku 2010 si postupně začala přisvojovat svěřené finanční prostředky, které využívala k vlastnímu obohacování,“ popsal mluvčí policie Zlínského kraje Radomír Šiška. 

Za jednu směnu se podle něj žena dokázala obohatit o částky v řádech stovek i tisíců korun. „Až v červnu roku 2022 nejasnosti v interní evidenci odhalila nová posila týmu benzinové čerpací stanice,“ doplnil Šiška.