Soud poslal do vazby muže obviněného z vraždy chlapce na nádraží v Hradci Králové

Policie obvinila dvaatřicetiletého muže z Hradce Králové z vraždy čtrnáctiletého chlapce, v pátek odpoledne ho soud poslal do vazby. Muž dítě podle detektivů napadl kuchyňským nožem ve čtvrtek vpodvečer v kolejišti hradeckého nádraží po předchozí hádce. Chlapec na místě následkům zranění podlehl. Podezřelého policie hodinu po činu zadržela v jeho bydlišti v Hradci Králové.

V případě odsouzení hrozí obviněnému muži trest vězení v délce patnáct až dvacet let nebo i trest výjimečný. Podle informací ČT jde o uživatele drog, který má v rejstříku trestů šest zápisů.

Po muži ve čtvrtek po půl šesté večer pátraly desítky policistů, kteří prohledávali i nádraží. Kvůli tomu byl hodinu přerušený a pak omezený provoz. „Čin se stal mezi kolejišti mimo nástupní místa,“ uvedla policie. Nikdo další při události zraněn nebyl.

Hradecká primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub) vyjádřila nad případem znepokojení. „Budu se velice důsledně zajímat o všechny podrobnosti a okolnosti, které s tímto případem souvisí. Musíme udělat vše pro to, aby se už nic podobného v Hradci neopakovalo,“ uvedla na Facebooku.