Na Znojemsku se srazil vlak s nákladním autem. Strojvedoucí se lehce zranil

Na přejezdu u Božic na Znojemsku se v pondělí kolem 6:15 srazil vlak s nákladním autem. Vlak následně vykolejil, železniční doprava v místě stojí. Záchranáři ošetřili strojvedoucího, který měl lehká poranění. Cestující by měli být v pořádku. Okolnosti nehody vyšetřují policisté. Drážní inspekce vyčíslila škodu téměř na 6,8 milionu korun.

„Na místě jsme ošetřili mladého muže, strojvedoucího, který měl lehká poranění. Pacient byl při vědomí a následně jsme jej převezli na chirurgii do Znojma,“ oznámila mluvčí Michaela Bothová. Policejní mluvčí Pavel Šváb doplnil, že řidič nákladního auta, který vjel na přejezd, měl negativní dechovou zkoušku.

Nehoda se stala na přejezdu, který je zabezpečený světelnou výstražnou signalizací. Závory tam nejsou. „Škody na místě byly prozatím vyčísleny na 6 750 000 korun – pět milionů vlak, 650 tisíc trať, jeden milion návěs nákladního automobilu a sto tisíc plot. Škoda na bagru doposud nebyla vyčíslena,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Dodal, že nehodu vyšetřují.

Střet zastavil provoz na trati mezi Znojmem a Břeclaví. České dráhy počítají s omezením provozu po celý den, místo vlaků jezdí autobusy. „Po dokončení vyšetřování bude za pomoci speciální techniky motorový vůz nakolejen a případně opravena část kolejiště,“ uvedly na svém webu.