Na vlak z Mnichova čekalo na Plzeňsku kamení. Incident je bez zranění

Na trať z Plzně do Domažlic někdo nastražil kamení. Podle informací Českých drah před hromadou zastavil mezistátní expresní vlak z Mnichova do Prahy, incident se obešel bez zranění. Dopravu na jednokolejné trati se již podařilo obnovit.

Kameny nastražil někdo na trať, kde je frekventovaná regionální doprava a jednou za dvě hodiny po ní jede každým směrem mezistátní expres, poblíž Chotěšova. České dráhy informovaly, že vlak z Mnichova do Prahy před kamením zastavil, mluvčí hasičů Michal Holeček uvedl s odvoláním na strojvedoucího, že na kameny částečně najel, nikdo ale neutrpěl zranění. Po zastavení vlaku našli železničáři další kameny dál na trati.

K Chotěšovu přijeli kromě hasičů i záchranáři a policie. Zhruba na dvě hodiny se zastavil provoz na trati.

Že někdo nastražil kameny na trať, se nestalo v poslední době poprvé. Již na přelomu minulého a tohoto roku došlo k několika takovým incidentům na horské trati z Mostu na Moldavu, která je ale podstatně méně vytížená než domažlická železnice.

Vlaky na moldavské trati se loni v prosinci potýkaly také s kluzkou látkou nalitou na kolejích. Kvůli tomu obvinila policie muže – zaměstnance Českých drah, který tak podle kriminalistů chtěl vyjádřit nespokojenost s výměnou dopravce na této konkrétní trati.