TÉMA

Trať 180

Na vlak z Mnichova čekalo na Plzeňsku kamení. Incident je bez zranění

Na trať z Plzně do Domažlic někdo nastražil kamení. Podle informací Českých drah před hromadou zastavil mezistátní expresní vlak z Mnichova do Prahy, incident se obešel bez zranění. Dopravu na jednokolejné trati se již podařilo obnovit.
18. 7. 2023Aktualizováno18. 7. 2023, 17:20|

Česká západní dráha je tratí snů o Západu, pohádek, ale i nenaplněných vizí. Z Plzně do Prahy jezdí vlaky 160 let

Velká sláva byla v Praze 14. července 1862. Vlastně to nebylo přímo v Praze, ale na jejím předměstí Smíchově. Nebylo to poprvé, kdy přijel do Prahy (nebo těsně k ní) parní vlak, ale stále to byla novinka. Česká západní dráha, která na Smíchově nově končila, vedla z Plzně a zároveň nabízela spojení do Bavorska. Západní dráha je i přes mnoho proměn dodnes jednou z nejkrásnějších tratí – od údolí Berounky po svahy Českého lesa – a před rokem 1989 to byla pro mnohé také vysněná trať. „Její“ expresy do Paříže a do Mnichova byly jedněmi z mála vlaků na Západ.
14. 7. 2022|

Na Chodsku se srazil rychlík z Bavorska a RegioShark, tři lidé zemřeli

Na trati v obci Milavče na Domažlicku došlo ve středu krátce po osmé hodině ke střetu mezinárodního rychlíku z Německa s osobním regionálním vlakem. Tři lidé zemřeli, desítky dalších jsou zraněny, část těžce. Zasahovaly všechny složky záchranného systému včetně čtyř vrtulníků. Kriminalisté zahájí úkony trestního řízení kvůli možnému ohrožení z nedbalosti.
4. 8. 2021Aktualizováno4. 8. 2021, 21:22|