Muž prodával falešné vstupenky. Lidé si od něj koupili lístky na Nohavicu i skupinu Kryštof

Podvodník prodával vstupenky (zdroj: ČT24)

Desítky lidí si koupily falešné vstupenky na údajný koncert Jaromíra Nohavici, který se měl konat v hostinci v Bystrovanech u Olomouce. Lístky prodával muž, který v restauraci pracoval. Kromě koncertu Jaromíra Nohavici prodal falešné lístky na skupinu Kryštof nebo Jakuba Smolíka. Po muži již pátrá policie.

Na údajný koncert Jaromíra Nohavici přijely do hostince v Bystrovanech u Olomouce desítky lidí. Ovšem místo hudebníka se dostavili policisté. „Například Alena Paseková sem jela sto kilometrů až z Krnova,“ popsala redaktorka ČT Monika Fleischmannová. „Dostali jsme lístky jako vánoční dárek od syna,“ uvedla podvedená žena.

Hana Trnečková to do sálu měla daleko blíž, je přímo z Bystrovan. Jenže nakoupila celkem patnáct lístků. „Mám v tom přes deset tisíc korun. Měl vystoupit Nohavica, v prosinci Kryštof, v únoru Petr Bende a Bohouš Josef a v dubnu Jakub Smolík,“ zmínila.

Muž se má dopouštět trestné činnosti opakovaně

O tom, že koncert nebude, informoval starosta Bystrovan místní obyvatele obecním rozhlasem den předem. Po prodejci falešných lístků policie pátrá kvůli majetkové trestné činnosti už tři roky.

Údajnému organizátorovi koncertů lidé v Bystrovanech věřili. Přistěhoval se sem před rokem a půl a podle zjištění České televize několik menších kulturních akcí skutečně pořádal. Nyní už ale telefon nezvedá. Lidem, kteří se mu předtím dovolali, sdělil, že míří na ozařování.