Mladíka, který hrozil spolužačce v Krumlově zabitím, poslal soud nepravomocně do vězení

Bývalého studenta uměleckoprůmyslové školy v Českém Krumlově, který vyhrožoval zabitím své spolužačce, v úterý poslal Krajský soud v Českých Budějovicích na čtyři roky do vězení. Rozsudek není pravomocný, jeho obhájce se na místě odvolal. Případ bude dále řešit Vrchní soud v Praze.

Tehdy devatenáctiletý mladík zhruba rok vyhrožoval dívce, která se s ním rozešla, že ji zabije. Chtěl, aby se k němu vrátila. Přes elektronickou komunikaci vyhrožoval také spolužákovi, se kterým dívka chodila. Letos v lednu si pak do školy přinesl nůž. Dívka to oznámila učitelům, ti zavolali policii, která mladíka zadržela.

Redaktor Štěpánek o trestu pro studenta z Českých Budějovic (zdroj: ČT24)

Než začal policejní zákrok, student podle policie vyhrožoval spolužačkám. Policisté evakuovali několik desítek studentů do bezpečného prostoru ve vedlejší budově školy. Potom pachatele zadrželi. „Nůž měl skutečně u sebe,“ uvedla v lednu krajská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Při akci nikdo neutrpěl zranění.

Mladík v úterý u soudu přiznal vinu. Tvrdil, že šlo o mladickou nerozvážnost. Žalobce pro něj požadoval pět až dvanáct let vězení za vydírání. Obhájce navrhoval podmíněný trest na tři roky. Soudce přihlédl k nízkému věku obžalovaného a jeho dosavadní bezúhonnosti.