Dvě tramvaje v Brně doslova slisovaly osobní auto. Nehoda na víc než hodinu ochromila dopravu

Na Konečného náměstí v Brně se srazily dvě tramvaje s osobním autem. Podle prvních informací nikdo z cestujících v tramvajích nebyl zraněný. Řidiče osobního vozidla museli hasiči vyprostit a záchranka ho převezla do nemocnice. Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Michaely Bothové ale naštěstí nemá vážná poranění. Místo nehody bylo víc než hodinu neprůjezdné.

Obě tramvaje při nehodě částečně vykolejily. Řidiče auta více než půl hodiny vyprošťovali hasiči. „V tramvajích by neměl být nikdo zraněný. Řidič ve voze byl ale zaklíněný, celou dobu komunikoval. Převezli jsme ho do nemocnice k dalším vyšetřením,“ řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Michaela Bothová.

iReportér: dopravní nehoda v Brně (zdroj: iReportér)

Dopravu v místě řídí policie. „Příčinu nehody vyšetřujeme,“ řekl mluvčí policie Petr Vala. Doplnil, že policie auta odklání na jiné komunikace.

Místem nehody neprojely ani linky dopravního podniku. Linky 3 a 11 jezdily v úseku Česká – Vozovna Komín odklonem přes Pisárky, linka 12  v úseku Česká – Technologický park odklonem ulicí Lidickou a přes vozovnu Medlánky. Trolejbusové linky 25 a 26 jezdily v úseku Jírova – Zimní stadion a dále ulicemi Drobného, Milady Horákové a Koliště na Českou. „Místo už je pro městskou hromadnou dopravu průjezdné,“ oznámil před polednem Dopravní podnik města Brna.