Dodávky tepla byly po noční havárii teplovodu obnoveny v celé Praze

Výpadek dodávek tepla, který v Praze postihl až dvacet tisíc domácností, byl odstraněn. Jako poslední byli po šesté hodině večer připojeni odběratelé ve Vršovicích. Příčinou bylo prasklé potrubí.

„Prasklo potrubí a bylo zapotřebí odstavit oblasti, které jsou momentálně bez dodávek,“ řekl ráno Pavel Maďar, vedoucí odboru prodeje tepla Pražské teplárenské. 

Firma poté na webu upřesnila, že porucha nastala na potrubí v ulicích Zálesí v Krči a Moldavská ve Vršovicích. Podle Pšeničného se může oprava protáhnout do pátku. Firma dodává v Praze teplo asi do 230 tisíc domácností.

Teplo pro Prahu se vyrábí v elektrárně Mělník, kterou provozuje společnost ČEZ. „Horkovod z Mělníka je v pořádku,“ sdělil ráno mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Pavel Maďar o přerušených dodávkách tepla (zdroj: ČT24)

Podle dispečinku Pražské teplárenské se jednalo o částečnou poruchu, která se týkala oblastí Jižního Města, Košíku, Chodova, Opatova, Modřan, Kamýku, Novodvorské, Hájů, Lhotky, sídliště Krč i ulic Vinohradská, Ruská, Vršovická či Bohdalce. Podle Pšeničného se výpadek dotkl bytů a administrativních budov, například Thomayerova nemocnice v Krči podle něj zasažena nebyla, protože má vlastní zdroj vytápění.