TÉMA

Opatov

V pražských Nových Butovicích mohou řidiči parkovat v novém parkovacím domě

Řidiči přijíždějící do Prahy mohou nově zaparkovat v krytém parkovišti P+R v Nových Butovicích v Praze 13 u stanice metra B. Parkovací dům má tři sta osmdesát míst a nabídne i elektronabíječky. Za parkování zaplatí řidiči padesát korun za den. Stavba město vyšla na víc než tři sta čtyřicet milionů korun. Další záchytná parkoviště mají vzniknout například na Zličíně, Opatově nebo v Hostivaři.
23. 6. 2023|

Dodávky tepla byly po noční havárii teplovodu obnoveny v celé Praze

Výpadek dodávek tepla, který v Praze postihl až dvacet tisíc domácností, byl odstraněn. Jako poslední byli po šesté hodině večer připojeni odběratelé ve Vršovicích. Příčinou bylo prasklé potrubí.
24. 11. 2022Aktualizováno24. 11. 2022, 18:50|

V pražském Opatově začne demolice lávky přes rušnou silnici, náhrada se neplánuje

V pražském Opatově začne demolice lávky pro pěší. Technická správa komunikací v tuto chvíli zahájila přípravné práce, později bude lávka kompletně zbourána. Most je podle statiků ve velmi špatném stavu a nelze jej už opravit. Kvůli demolici se proto na celý víkend uzavře ulice Opatovská. Řidiči tak musejí počítat s objížďkou. Bourání lávky by mělo probíhat až do konce srpna.
13. 8. 2021|

Pražská rada odvolala rekonstrukci bývalého hotelu Opatov. V úvahu nyní připadá jeho demolice

Věžák na Jižním Městě v Praze, ve kterém býval hotel Opatov, nejspíše půjde k zemi. Město plánovalo jeho rekonstrukci na bytový dům. Po změnách v zadání se ale plánovaná cena vyšplhala tak vysoko, že městská rada zakázku zrušila. Další osud stavby určí studie proveditelnosti, jednou z variant je demolice a stavba nového, menšího domu.
18. 1. 2021|

Babočky a lilie vítají cestující u metra Opatov

Vstup do stanice pražského metra Opatov ozvláštnil takzvaný mural art. Velkoformátovou kresbu Ondřeje Vyhnánka vybrali místní v anketě. Město spolu s dopravním podnikem chystá podobné venkovní malby i na dalších zastávkách v hlavním městě.
23. 11. 2020|

Háje, příští stanice Chodov. Opatov se zavírá na dva víkendy

Po celý prodloužený víkend a také následující sobotu a neděli bude uzavřena stanice Opatov na lince C pražského metra. Vlaky sice budou jezdit v celé trase až na Háje, předposlední stanicí ale budou projíždět. Náhradní dopravu dopravní podnik nezavede, doporučil cestujícím, aby použili řádné autobusové linky. Z nich ale pojede na Opatov jen část – všechny přímětské autobusy, které na Opatově končí, budou odkloněny na Háje.
7. 5. 2020|