Dítě v Mostě zemřelo při incidentu dvou mužů, jednoho z nich policie obvinila

Události: Po násilné smrti dítěte v Mostě padlo obvinění (zdroj: ČT24)

Policie v souvislosti se sobotním úmrtím dítěte v Mostě obvinila z pokusu o vraždu a z usmrcení z nedbalosti jednatřicetiletého muže. Pokusu o vraždu se podle kriminalistů dopustil při konfliktu se šestačtyřicetiletým mužem, který v té době držel dítě v náruči.

Tragická událost se stala v sobotu večer v Rozmarýnové ulici nedaleko jedné z největších základních škol ve městě. „Dítě při potyčce utrpělo bodnořezné zranění, jemuž na místě podlehlo,“ uvedla regionální mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Co bylo příčinou konfliktu, mluvčí policie nesdělila. „Hádali se, on chtěl bodnout tátu toho malého chlapce a odnesl to malý,“ popsala České televizi svědkyně události.  

Policie navrhuje poslat obviněného do vazby. „Vyšetřovatel podá státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vazby, o němž bude rozhodnuto v následujících dnech,“ uvedla Glogovská.

Druhého z mužů policisté propustí na svobodu, i jemu ale hrozí obvinění z trestného činu. „Jeho jednání bude řešeno až následně, právní kvalifikace zatím stanovena nebyla,“ dodala Glogovská.