TÉMA

Usmrcení z nedbalosti

Za tragédii na koupališti v Českém Dubu dostal táborový vedoucí podmínku

Podmíněný trest dostal od soudu někdejší vedoucí letního dětského tábora, během kterého se utopil chlapec. Verdikt ale zatím není pravomocný, obžalovaný i státní zástupce si vzali lhůtu na rozmyšlenou. Vstoupí-li rozsudek v právní moc, bude muž muset také zaplatit odškodnění za duševní útrapy prarodičům utonulého dítěte a nahradit škodu Všeobecné zdravotní pojišťovně – celkem přes 1,6 milionu korun. Devětatřicetiletého muže uznal soud vinným z usmrcení z nedbalosti, zač mu mohlo hrozit i mnohaleté vězení. Sám svoji vinu připustil jen částečně.
31. 5. 2023Aktualizováno31. 5. 2023, 18:39|

Dítě v Mostě zemřelo při incidentu dvou mužů, jednoho z nich policie obvinila

Policie v souvislosti se sobotním úmrtím dítěte v Mostě obvinila z pokusu o vraždu a z usmrcení z nedbalosti jednatřicetiletého muže. Pokusu o vraždu se podle kriminalistů dopustil při konfliktu se šestačtyřicetiletým mužem, který v té době držel dítě v náruči.
28. 5. 2023Aktualizováno28. 5. 2023, 18:13|

Soud osvobodil strážníka v případu úmrtí mladíka při zásahu v Březnici

Okresní soud v Příbrami ve čtvrtek osvobodil strážníka obžalovaného kvůli předloňskému úmrtí čtyřiadvacetiletého muže v Březnici na Příbramsku. Podle soudu použil donucovací prostředky v souladu se zákonem a nebylo prokázáno, že při střelbě nedodržel předepsanou bezpečnou vzdálenost. Nyní čtyřiapadesátiletý strážník střílel z pepřové pistole, kterou měl u sebe jako součást výzbroje. Mladík po zásahu upadl do bezvědomí a později v nemocnici zemřel, příčinou smrti byl otok mozku způsobený úrazem.
25. 5. 2023|

Policie navrhla obžalovat řidiče z Adršpachu. Ve vězení už je kvůli jiné nehodě, hrozí mu dalších šest let

Z usmrcení z nedbalosti a dalších trestných činů navrhla policie obžalovat muže, který loni v létě způsobil za volantem auta nehodu, při níž zahynuli dva chodci. Od havárie navíc ujel. Momentálně je muž ve vězení kvůli předchozím řidičským přečinům.
11. 1. 2023|

Státní zástupkyně obžalovala vedoucího letního tábora kvůli utonutí chlapce v Českém Dubu

Kvůli utonutí šestiletého chlapce na koupališti v Českém Dubu na Liberecku v červenci 2020 padla obžaloba. Před soudem stane vedoucí letního tábora, který podle kriminalistů neprověřil plavecké schopnosti dětí a nezajistil nad nimi dostatečný dozor. Za usmrcení z nedbalosti mu v případě odsouzení hrozí až šest let vězení. O podání obžaloby informoval Českou televizi okresní státní zástupce v Liberci Lukáš Pauldura.
27. 10. 2022|

Šoféři vyrážejí na silnice i přes zákaz řízení. Pomoci mají přísnější tresty i terapeutické programy

Na českých silnicích přibývá šoférů, kterým soudy zakážou řízení. Ročně je jich asi patnáct tisíc. Zhruba čtyři tisícovky z nich ale zákaz opakovaně porušují. Nejčastěji přitom řidiči trest dostali za to, že za volant usedli opilí, zdrogovaní nebo jeli příliš rychle a agresivně. Jeden z posledních takových případů řeší na Královéhradecku. Muž s devatenácti zákazy řízení zabil na silnici v rozmezí šesti let tři lidi.
18. 9. 2022|

Soud uložil traťovému komisaři podmínku za chyby při pořádání rallye v Lopeníku. Další čtyři lidi obžaloby zprostil

Okresní soud v Uherském Hradišti uložil traťovému komisaři Petru Pláškovi osmnáctiměsíční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu rok a půl za pochybení při pořádání rallye v Lopeníku na Uherskohradišťsku. Závodní auto tam na podzim 2012 srazilo šest lidí stojících u trati. Čtyři dívky zemřely, další dva lidé utrpěli zranění. Další čtyři muže, kteří se na organizací závodu podíleli, soud obžaloby zprostil.
7. 4. 2022Aktualizováno7. 4. 2022, 16:46|

Řidič auta, které na Kolínsku srazilo matku a dvě holčičky, je podezřelý z usmrcení z nedbalosti

Pětasedmdesátiletý řidič, který při páteční nehodě v Tatcích na Kolínsku usmrtil tříleté dítě a druhé vážně zranil, stejně jako jejich matku, je podezřelý z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Příčinou nehody byl zřejmě mikrospánek, uvedla v sobotu v tiskové zprávě policejní mluvčí Vlasta Suchánková.
13. 11. 2021|