Déčko představilo nové hry, pomohou dětem s pravopisem, pamětí i jídlem

Studio 6: Nové zábavně-vzdělávací hry na webu ČT:D (zdroj: ČT24)

Web ČT:D rozšířil svoji nabídku zábavně-vzdělávacích her. Hry s názvy Íčkovaná, Hopsváča, Libuše 4000, Pamatovák: Zvěd a také titul navázaný na projekt Mise Špuntix dětem pomohou s výukou pravopisu, procvičí jejich paměť a postřeh nebo naučí, co je zdravé jíst a co ne.

Déčko má na svém webu již desítky her často – ale ne vždy – inspirovaných oblíbenými pohádkami nebo dětskými pořady ČT:D. Jako novinku uvedlo nyní dalších pět titulů. Podle kreativní producentky ČT:D Štěpánky Sunkové je důležité, že všechny hry, které na webu jsou, mají vzdělávací potenciál. Například hra Íčkovaná pomáhá učit se vyjmenovaná slova, Hopsváča je zase o zdravém jídle.

Sunková zdůraznila, že hry mají ambici vychovávat i jiným způsobem než jen tím, že děti přímo poučí. „Kultivujeme vkus dětí tím, že používáme kvalitní grafiku, využíváme jistou kulturu jazyka. Hry namlouvají nejlepší z nejlepších, spolupracujeme se skvělými herci. To všechno dohromady dává úroveň virtuálnímu prostoru. Jsme už mimo dobu, kdy jsme se snažili děti z virtuálního prostoru odehnat. Cesta naopak je nabídnout jim tam kvalitní, hezké věci,“ podotkla.

Cílovou skupinou pro hry Déčka jsou děti ve věku zhruba mezi pěti a deseti lety. „Tento balíček her je určen zejména pro děti z prvního stupně základní školy. Ale víme, že jsou i mladší děti, které jsou schopné si ty hry zahrát,“ doplnila Štěpánka Sunková.

Dodala, že si zahrát mohou i rodiče. Třeba hru Památovák mohou pojmout jako přímý souboj. „Jak většina rodičů ví, děti mají paměť lepší. Je to hra, která je podobná jako například hra Logik, kdy jsou po jednotlivých levelech složitější prostorové a barevné kombinace, které si má člověk zapamatovat,“ doporučila producentka.