Záměna dětí pokračuje. Společné soužití Kukaček je složitější, než si myslely

Do vysílání České televize se vrací seriál Kukačky. Druhá řada pokračuje ve sledování osudu dvou rodin, které se musejí vyrovnat se záměnou dětí. Ukazuje se, že žádné řešení není jenom dobré a že rodiče pro své děti udělají cokoliv. První díl příběhu Holcových a Kadlecových nabídne ČT1 v pátek 20. ledna.

„Jsem přesvědčený o tom, že druhá série Kukaček bude pro diváky ještě napínavější. Je hodně o tom, že obě rodiny mají velkou vůli se sžít, ale moc jim to nejde. Nabídne velké emocionální napětí a drama. Člověk by řekl, že teď, když už víme, kdo děti v porodnici vyměnil, bude vše jednodušší, ale není tomu tak,“ naznačil režisér Biser A. Arichtev.

Jako jedna rodina

Záměna dětí se v první sérii dotkla nejen obou rodin, ale i mnoha dalších lidí. Druhá řada sleduje snahu všech žít co nejblíž u sebe, aby se chlapci Jakub a Tomáš mohli vídat se všemi svými rodiči a aby i rodiče mohli vídat oba své syny. Ač se všichni zúčastnění snaží, každá z rodin má své zvyky, priority i názory na výchovu.

Seriál vrací na obrazovky postavy v podání Sabiny Remundové, Davida Novotného, Marty Dancingerové, Marka Adamczyka. Stejné zůstává obsazení dvou zaměněných chlapců. Theodor Schaefer i Viktor Sekanina přiznávají, že z návratu na plac a opětovného shledání se svými seriálovými rodinami měli radost.

Přeobsazena ale musela být role Jitky Čvančarové, herečka kvůli zranění nemohla natáčet. Vystřídala ji Eva Hacurová.

Natáčení druhé řady seriálu Kukačky
Zdroj: ČT

Žádné jednoznačné řešení

Větší prostor dostane v druhé řadě David v podání Michala Isteníka. „David je samozřejmě velmi rozporuplná postava. Na jednu stranu je to čestný, dobromyslný člověk, oddaný své rodině a svému povolání. Na druhou stranu udělal to, co udělal. Je pak polehčující okolnost, že to bylo s dobrým úmyslem ochránit svého bratra? Světí účel prostředky v takovém případě? Myslím, že ne,“ hodnotí Isteník chování své postavy.

Diváci se mohou těšit celkem na třináct dílů. „Záměna dětí v takové podobě, v jaké ji ukazujeme v seriálu, nemá jednoznačné řešení. Mám rád silné konce, které vyvolají emoci, které dávají prostor k přemýšlení. Snad se nám takový podařilo natočit i u této nové série. Protože u příběhu platí, že takový, jaký je konec, je i dojem z celého díla,“ dodává scenárista Jan Coufal.

Kukačky měly televizní premiéru v lednu 2021. Každou z třinácti epizod první řady vidělo přes 1,7 milionu diváků. Seriál uspěl i u kritiků, nominován byl jak na Českého lva, tak na Ceny české filmové kritiky.