TÉMA

David Novotný

Baví mě být každý den někdo jiný, přiznává herec David Novotný

Otec zaměněného dítěte Karel Holec v seriálu Kukačky, instalatér a fotbalista za Slavoj Houslice Jarda Kužel v Okresním přeboru nebo šéf mordparty Karel Dvořák v Místu zločinu České Budějovice. Všechny tyto postavy propojuje herec David Novotný. Na herecké práci ho baví právě možnost být pokaždé někým jiným, uvedl v Interview ČT24.
22. 2. 2023|

Záměna dětí pokračuje. Společné soužití Kukaček je složitější, než si myslely

Do vysílání České televize se vrací seriál Kukačky. Druhá řada pokračuje ve sledování osudu dvou rodin, které se musejí vyrovnat se záměnou dětí. Ukazuje se, že žádné řešení není jenom dobré a že rodiče pro své děti udělají cokoliv. První díl příběhu Holcových a Kadlecových nabídne ČT1 v pátek 20. ledna.
11. 1. 2023|

Na jaře se ČT pobaví na účet vysílání z Brna, otevře Místo zločinu České Budějovice a vrátí se Kukačky

Česká televize už připravila program na začátek nového roku a na jaro. Hned od 2. ledna začne vysílat krimiseriál Místo zločinu České Budějovice. Do vyšetřování se nově pustí také Docent v podání Ivana Trojana. Dvě novinky nahlédnou do televizního zákulisí. Minisérie Volha je příběhem udavače z dob normalizační Československé televize, komediální seriál Dobré ráno, Brno! si zase dělá legraci z prostředí současného ranního vysílání. Divákům už jsou známé Kukačky, příběh o záměně dětí se na obrazovky vrátí v dalších třinácti dílech. Filmoví fanoušci se mohou těšit na televizní premiéry sedmnácti snímků dosud uvedených jen v kinech.
6. 12. 2022|

Kukačky se vrátí příští rok. Česká televize točí pokračování seriálu o záměně dětí

Do vysílání České televize se vrátí Kukačky. U diváků i kritiků úspěšný seriál sleduje osudy dvou rodin, které až po několika letech zjistí, že si z porodnice přivezly cizí dítě. První sérii loni sledovalo průměrně 1,7 milionu diváků. Druhá řada se právě točí.
20. 7. 2022|

V Dejvickém divadle si umíme říkat věci do očí, říká herečka Lenka Krobotová

Lady Macbeth hraje ve slavné tragédii v rámci Letních shakespearovských slavností herečka Lenka Krobotová, která je také součástí Dejvického divadla. V rozhovoru pro Interview ČT24 mluví o tom, v čem je tamní soubor specifický i zda se umí někdy pohádat. Zároveň přiznává, že je stále těžší se navzájem překvapovat.
18. 7. 2022|

Česká televize nasadila Kukačky, dramatický seriál o záměně dětí

Kadlecovi a Holcovi jsou šťastnými rodinami, jenže pak zjistí, že jejich děti ve skutečnosti nejsou jejich. Před lety totiž byli jejich potomci v porodnici vyměněni. Jak náročná situace zasáhne vztahy nejen v rodině, ale i v komunitě malého města, sleduje nový seriál Kukačky. První z celkem třinácti dílů odvysílá ČT1 8. ledna ve 20:10.
8. 1. 2021|

Mlsní medvědi učí děti vařit. V kinech i na webu Déčka

Dva věčně hladoví medvědi vypráví od 10. září v kinech Mlsné medvědí příběhy. Povídkový animovaný film do biografů uvádí veřejná premiéra v pražském kině Oko. Recepty na medvědí dobroty se děti dozvědí nejen v kině, ale také na webu ČT :D. Zvířecí kamarádi jsou navíc i hrdiny chystaného večerníčku.
10. 9. 2020|

Idealistka Ramba, drbna Havlová i stará struktura Lábus. Schůze Vlastníků je pěkná společnost

Žijí spolu v jednom domě, dohodnout se ale nedokážou. Od 21. listopadu se společenstvo vlastníků bytových jednotek schází i v kinech, s podtitulem „komedie pro ty, co to nezažili, a drama pro ty, kteří tím žijí“. Tragikomický snímek Vlastníci je filmovým režijním debutem Jiřího Havelky, který je také autorem scénáře.
22. 11. 2019|

Ceny Františka Filipovského vybraly mistry dabingu, in memoriam ocenily Václava Postráneckého

Ceny Františka Filipovského za dabing se v sobotu večer předávaly v Přelouči, odkud Filipovský pocházel. Ocenění během jubilejního 25. ročníku obdrželi za nejlepší herecký výkon Tereza Bebarová nebo David Novotný. Cenu za dlouhodobé herecké mistrovství získal mimo jiné in memoriam Václav Postránecký, který zesnul letos v květnu.
21. 9. 2019Aktualizováno21. 9. 2019, 18:57|

Viktor Tauš natáčí Zrádce, v chystané krimisérii pronikne do obchodu s drogami

Česká televize se pustila do obchodu s pervitinem. Ale jen ve skutečností inspirovaném příběhu, který právě natáčí v Chomutově. Novou minisérii Zrádci z prostředí česko-vietnamské drogové mafie režíruje Viktor Tauš, podepsaný pod kriminálkami Modré stíny a Vodník.
15. 9. 2019|

„Tohle by mělo být v zápisu.“ Vlastníci si odhlasovali trailer

Celovečerní debut režiséra a scenáristy Jiřího Havelky má být komedií pro ty, kdo to nezažili, a dramatem pro ty, kdo tím žijí. Snímek Vlastníci totiž vypráví o schůzi majitelů bytových jednotek. V kinech se sejdou 21. listopadu, nahlédnout do sousedského jednání ale nechává už první trailer.
12. 9. 2019|

Pojďme se domluvit jako lidi. Havlová, Voříšková i Lábus natáčí na schůzi Vlastníků

Najít společnou řeč je někdy těžké, tím spíš, když je člověk součástí společenství vlastníků bytových jednotek. Právě na jedné takové vyhrocené schůzi se odehrává filmový debut divadelního režiséra a scenáristy Jiřího Havelky Vlastníci, který vzniká v koprodukci České televize. V jednom domě se sešli Tereza Voříšková, Kryštof Hádek, Ladislav Trojan nebo Dagmar Havlová, která se touto rolí po čase opět vrací na filmové plátno.
24. 1. 2019|