Mlsní medvědi učí děti vařit. V kinech i na webu Déčka

Dva věčně hladoví medvědi vypráví od 10. září v kinech Mlsné medvědí příběhy. Povídkový animovaný film do biografů uvádí veřejná premiéra v pražském kině Oko. Recepty na medvědí dobroty se děti dozvědí nejen v kině, ale také na webu ČT :D. Zvířecí kamarádi jsou navíc i hrdiny chystaného večerníčku.

Animované příběhy vznikly na motivy knížek Zbyňka Černíka. Hlavní hrdiny Nedvěda a Mišku spojuje kamarádství a také to, že mají pořád hlad. Vaří proto nejrůznější dobroty, uspořádají dokonce i velkou hostinu pro medvědy z celého světa. 

O recepty na svá oblíbená jídla se podělí také na webu Déčka. Podle návodu mlsných medvědů si děti mohou připravit sýrové tyčinky, česnečku, čokoládové placičky nebo špagety. Navíc si i zahrát on-line pexeso inspirované filmem.

Podle tvůrců Mlsné medvědí příběhy ocení především nejmenší diváci, ale bavit se budou i jejich starší sourozenci a rodiče. Film je zároveň pozvánkou na připravovaný večerníček. Šestadvacet dílů Mlsných medvědích příběhů uvede Česká televize v příštím roce.  

Nedvěd a Miška mluví hlasy Davida Novotného a Lukáše Příkazkého. V dalších rolích diváci uslyší Jana Vondráčka nebo Pavlu Tomicovou. Hudbu k filmu složil Prokop Holoubek z kapely Midi Lidi. Výtvarníkem je Filip Pošivač a režie se zhostily Alexandra Májová a Kateřina Karhánková, které loni připravily pásmo Hurá na pohádky, na něž Mlsné medvědí příběhy navazují. 

Snímek vznikl v produkci společnosti Bionaut, jedním z koproducentů je i Česká televize.