TÉMA

Večerníček

Z Třeskoprsk až na obrazovku. Komiks Čtyřlístek se poprvé dostal do Večerníčku

Po filmu, audioknihách či poštovních známkách se Čtyřlístek objeví i ve Večerníčku. První díl s názvem Kamarádi z Třeskoprsk odvysílá Česká televize 14. února. Animovaný seriál vznikl k pětapadesátému výročí komiksu a k osmdesátinám „otce“ komiksových příběhů Jaroslava Němečka. Natočeno je zatím sedm epizod, na dalších šesti animátoři pracují.
14. 2. 2024|

Déčko nabídne večerníček Ivana Trojana, barevného Křemílka a Vochomůrku i pořad o moderních technologiích

Televizní kanál Déčko vstupuje do devátého roku své existence. V nových zábavně-vzdělávacích pořadech se zaměří na rozvoj kompetencí, které jsou pro současné děti stěžejní, na finanční a digitální gramotnost, občanskou výchovu, kreativitu nebo zdravý životní styl. Poprvé také divákům představí výsledek mnohaleté, náročné práce, a to úvodní a původně černobílou sérii třinácti Pohádek z mechu a kapradí v barvě. Premiéru bude také mít nový večerníček Kdopak by se čerta bál, kterému hlas propůjčil Ivan Trojan. Novinky nabídnou i oblíbené weby Déčko.cz a ČT edu.
2. 9. 2021|

30 let zpět: Mach a Šebestová se berou

Jedna z nejslavnějších večerníčkovských dvojic u oltáře. Dva skuteční žáci 3.B, kteří se kdysi stali autorům Miloši Macourkovi a Adolfu Bornovi předlohou pro kreslený seriál Mach a Šebestová, utvořili 26. října 1990 manželský pár Mach a Machová.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
26. 10. 2020|

Mlsní medvědi učí děti vařit. V kinech i na webu Déčka

Dva věčně hladoví medvědi vypráví od 10. září v kinech Mlsné medvědí příběhy. Povídkový animovaný film do biografů uvádí veřejná premiéra v pražském kině Oko. Recepty na medvědí dobroty se děti dozvědí nejen v kině, ale také na webu ČT :D. Zvířecí kamarádi jsou navíc i hrdiny chystaného večerníčku.
10. 9. 2020|

Dvě stě loutek, nejen Broučci. Výstava připomíná tvorbu výtvarníka Zdeňka Podhůrského

Výtvarník a loutkář Zdeněk Podhůrský vytvořil stovky loutek pro československé i zahraniční produkce. Nejslavnějšími loutkovými postavičkami z jeho dílny se stali bezpochyby televizní Broučci. Výstava, kterou k připomenutí nedožitých stých narozenin tvůrce otevírá Novoměstská radnice v Praze, toho z jeho tvorby ale představuje mnohem víc.
4. 9. 2020|

Déčko představuje novinky. O ekologii poučí Rejpavá žížala a večerníček namaloval Lada

ČT :D vstupuje s podzimem do nové vysílací sezony. Po celý školní rok se bude věnovat ochraně životního prostředí. Děti například zábavnou formou poučí o ekologii seriál Rejpavá žížala. Na nepříjemné situace děti opět připraví Agent v kapse, s Hudebními perličkami se vrací Pavel Šporcl. Na obrazovky se chystá také nový večerníček Honza a beránek podle Josefa Lady a další díly „natočili“ i kutilové Pat a Mat.
2. 9. 2020|

Pastýřka a kominíček natočili večerníček na pražských střechách a na jeden záběr

Večerníček letos slaví padesát pět let na obrazovce. Česká televize odvysílá jako dárek pro děti i rodiče k tomuto výročí filmovou pohádku Pastýřka a kominíček. Příběh podle Hanse Christiana Andersena načetl Jiří Lábus a natáčel se na jeden záběr na pražských střechách. Pastýřku hraje Tereza Ramba, další role zastali artisté a tanečníci. Pastýřku a kominíčka odvysílají ČT:D a ČT2 poslední srpnový den v 18:45, tedy v čase tradičního večerníčka.
27. 8. 2020|

Pojďte, pane, budeme si hrát v pařezové chaloupce. Večerníček slaví interaktivní výstavou

Jedním z nejdéle vysílaných pořadů České televize je večerníček. Na obrazovce se objevil před pětapadesáti lety. Starší i novější příběhy až do května příštího roku připomíná interaktivní výstava Večerníček má narozeniny!  v Galerii ČT na Kavčích horách.
7. 6. 2020Aktualizováno7. 6. 2020, 18:41|