Metalový Brutal Assault rozduní pevnost Josefov více než 150 vystupujícími, myslí i na děti

Do historické vojenské pevnosti Josefov ve východních Čechách se od 9. do 12. srpna vrátí hudební festival Brutal Assault. Přehlídka metalové scény slibuje možnost si poslechnout během čtyř dnů přes sto padesát vystupujících. Pořadatelé vedle hudby zdůrazňují i doprovodný program, letos připravený i pro nejmenší festivalové návštěvníky.

„Dosud největší kavalérie umělců se na festivalu vystřídá během čtyř dnů a úterní zahřívací party na pěti pódiích,“ shrnují organizátoři. „Výběr i letos reprezentuje to nejzajímavější a nejlepší, co metalová kultura nabízí. A jako vždy, tvrdá hudba tu má protipól v alternativních a experimentálních žánrech jako neofolk, elektronika, ambient, industrial a další, jimž je dedikována celá jedna scéna,“ upřesňují k programu aktuálního ročníku.

Pod otevřeným nebem, mezi zdmi pevnosti z osmnáctého století, zahrají heavy ikony jako In Flames, Napalm Death, Agnostic Front, Sepultura nebo Obituary. V programu fanoušci najdou také rituální představení Heilung, synth-umělce Perturbatora či Carpentera Bruta. Českou scénu zastoupí třeba alternativní rapper Redzed.

Nejen hudba

I když je Brutal Assault hudebním festivalem, důraz klade rovněž na nehudební část, která částečně využívá genia loci historických prostor.

V nich návštěvníci najdou doprovodný program od jazz vinárny přes soutěž v pojídání chilli až po edukativní stánek věnovaný ekologii nebo besedy. Zabavit se lze i při strašidelné prohlídce josefovských kasemat či v postapokalyptickém světě inspirovaném sci-fi Šílený Max. Letos festival zřídil navíc zónu vyhrazenou přímo dětem, s hudebními workshopy a závěrečným koncertem.