V Praze v Černokostelecké ulici hořelo. 14 lidí je zraněných, z toho šest dětí

Při požáru v Černokostelecké ulici v Praze bylo zraněno čtrnáct lidí, nejméně dva jsou ve vážném stavu - deset lidí je v nemocnici. Mezi zraněnými je i šest dětí. Na místo letěl vrtulník. Požár je pod kontrolou a hasiči nyní byt odvětrávají. „V ulici Černokostelecká zasahují profesionální a dobrovolní hasiči u požáru bytu ve třetím patře obytného domu. Nasazena je výšková technika a proud vody vnitřní částí budovy,“ napsali v 17:30 na svém Twitteru Hasiči Praha.

Požár hasiči dostali rychle pod kontrolu, nyní už byt odvětrávají, uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka. Událost měli hlášenou v 17:15, na místo vyslali tři profesionální a jednu dobrovolnou jednotku. „Pět minut po příjezdu jsme měli požár pod kontrolou a za dalších deset minut bylo uhašeno,“ řekl Kavka. Nyní budou hasiči zjišťovat příčiny, podle mluvčího připadá v úvahu technická závada či nedbalost.

První informace hovořily o osmi zraněných osobách - číslovka pak stoupla na čtrnáct. „Minimálně dvě z toho jsou ve vážném zdravotním stavu. Jednoho z nich nyní záchranáři uvedli do umělého spánku a zajišťují dýchací cesty. Na místo byl vyslán také záchranářský vrtulník,“ uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Záchranáři aktivovali traumatologický plán, který se vyhlašuje při mimořádných událostech s větším počtem postižených kvůli koordinaci záchranných prací.