V Křimicích novou silnici nechtějí

Křimice (Plzeňsko) - V Křimicích u Plzně se už přes dva roky lidé brání stavbě nové silnice, která má vzniknout přímo u jejich domů. Vadí jim hluk, kamionová doprava a celkové zhoršení kvality života. Silnici už město jednou zrušilo a teď se k projektu opět vrací. I přesto, že místní protestují, starosta Křimic Petr Otásek argumentuje tím, že všechny posudky, povolení a studie hovoří ve prospěch této silnice.

Odpůrci silnice vedou v Křimicích otevřenou válku se starostou Petrem Otáskem a firmou podnikající v jejich sousedství. Lidé nechtějí kamionovou dopravu u svých domů. Tu ale nutně potřebuje firma obchodující s keramikou, která tu má koupené pozemky pro svoje další haly.

Starosta tvrdí, že odpůrci už používají pouze účelové argumenty, protože všechna úřední rozhodnutí mluví ve prospěch silnice. Podle Otáska vždy nadřízené orgány potvrdily správnost jejich myšlenky.

Reportáž Karla Vovesného (zdroj: ČT24)

„Je to tak, jak má být podle zákona,“ uvedl zástupce firmy Keramika Soukup Jaroslav Hnát.

Podle odpůrců spojovací silnice, která je zaplacená z obecní kasy, poslouží jen místní soukromé firmě. Ostatní bude hlavně obtěžovat. „Nemáme tady vodovod, nemáme tady chodníky, ale budeme mít silnici,“ uvedl mluvčí odpůrců silnice Igor Bibko.

Podle starosty není možné vést silniční propojku jinudy a bude dokončená do podzimu. Odpůrci namítají, že ji zablokují.