Opilý řidič kamionu kličkoval po dálnici

Brno/Podivín - Policie ve středu zadržela řidiče kamionu, který se svým vozem kličkoval po dálnici D2 ve směru z Břeclavi na Brno a mimo jiné po cestě zdemoloval jeden z billboardů u cesty. Při kontrole poté nadýchal 2,37 promile alkoholu, uvedl mluvčí policie Pavel Šváb. Řidič už byl v minulosti za podobný prohřešek potrestán.

„Řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu. Také proto si zřejmě neuvědomil, že má zablokovaná zadní kola u přívěsu. Kličkoval po dálnici a nedbal upozornění projíždějících řidičů,“ uvedl Šváb.

Další řidiči kontaktovali policejní hlídku, která upozornila kolegy na dálničním oddělení v Podivíně. Ti se vydali řidiče s kamionem stíhat. Trasu kamionu přitom jasně ukazovala stopa po zablokovaných kolech na betonovém povrchu dálnice.

Kamion s řidičem našla hlídka odstavený na zhruba 40. kilometru. „Jeho jedenačtyřicetiletý řidič při orientační dechové zkoušce nadýchal 2,37 promile alkoholu. To, že předchozí večer neprožil bez alkoholu, ani nepopíral,“ poznamenal Šváb.

Řidiče nechala policie vystřízlivět, poté mu sdělila podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Pikantní je, že byl za obdobné jednání již pravomocně odsouzen a řidičský průkaz mu soud vrátil na konci roku 2007 se zkušební dobou do poloviny letošního roku,“ uvedl mluvčí. Hrozí mu až tříletý trest vězení.