„Obrovský talent.“ Fiala pogratuloval Krejčíkové k Wimbledonu

Premiér Fiala přijal vítězku grandslamového turnaje ve Wimbledonu Krejčíkovou (zdroj: ČT24)

Premiér Petr Fiala (ODS) ve Strakově akademii přijal tenistku Barboru Krejčíkovou, která v polovině července získala ve dvouhře titul ve Wimbledonu. Poděkoval jí za skvělou reprezentaci země a předal tenistce pamětní list. Setkání se měla účastnit také Kateřina Siniaková, která na Wimbledonu zvítězila ve čtyřhře, po pondělním postupu do druhého kola na pražském turnaji WTA však kvůli vyčerpání zamířila do nemocnice.

Fiala poděkoval Krejčíkové za skvělou reprezentaci České republiky a vyjádřil obdiv k její tenisové kariéře. V tenisu podle něj dosáhla obrovských úspěchů, za kterými stojí talent, píle, nasazení a fyzická i psychická odolnost. „Měli bychom si to uvědomit a obdivovat,“ upozornil.

Krejčíková premiérovi poděkovala za pozvání. „Jsem ráda, že takto můžu reprezentovat Českou republiku a věřím, že teď na dalších turnajích, hlavně na olympiádě, se nám, českým sportovcům, bude dařit a dovezeme co nejvíce medailí,“ uvedla wimbledonská šampionka.

Osmadvacetiletá Krejčíková zvítězila v sobotu 13. července ve dvouhře nad Italkou Jasmine Paoliniovou a získala druhý grandslamový titul v singlu po triumfu na Roland Garros v roce 2021. Na travnatých dvorcích v All England Clubu navázala na loňský úspěch Markéty Vondroušové, vítězství Petry Kvitové z let 2011 a 2014 či triumf své bývalé trenérky Jany Novotné z roku 1998.

Tenistky minulý týden přivítal na Pražském hradě i prezident Petr Pavel, podle něhož by jejich úspěch měl sloužit jako vzor a inspirace.