TÉMA

Wimbledon

„Obrovský talent.“ Fiala pogratuloval Krejčíkové k Wimbledonu

Premiér Petr Fiala (ODS) ve Strakově akademii přijal tenistku Barboru Krejčíkovou, která v polovině července získala ve dvouhře titul ve Wimbledonu. Poděkoval jí za skvělou reprezentaci země a předal tenistce pamětní list. Setkání se měla účastnit také Kateřina Siniaková, která na Wimbledonu zvítězila ve čtyřhře, po pondělním postupu do druhého kola na pražském turnaji WTA však kvůli vyčerpání zamířila do nemocnice.
před 4 h hodinami|

„Vzor a inspirace.“ Pavel přijal wimbledonské vítězky

Prezident Petr Pavel přijal na Pražském hradě vítězky tenisového Wimbledonu Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou. Spolu s nimi uvítal také juniorskou reprezentantku Janu Kovačkovou, která na turnaji vyhrála kategorii do čtrnácti let. Krejčíková v sobotu Wimbledon ovládla ve dvouhře, Siniaková ve čtyřhře po boku Američanky Taylor Townsendové. Obě české tenistky v minulosti tvořily úspěšný deblový pár. Spolu si opět brzy zahrají na turnaji v Praze i na olympiádě v Paříži.
18. 7. 2024Aktualizováno18. 7. 2024, 15:42|

Wimbledonský triumf Krejčíkové sledovali Navrátilová, Tom Cruise i svatebčané v Líšni

Další wimbledonský triumf pro českou tenistku. Barbora Krejčíková vybojovala cennou trofej v souboji s Italkou Paoliniovou. Diváci sledovali utkání dramatické až do poslední minuty. Krejčíková nepatřila mezi favoritky. Tím spíš, když do turnaje byla nasazená až jako jednatřicátá. Přesto se stala po Markétě Vondroušové už druhou Češkou v řadě, která získala titul na wimbledonské trávě.
13. 7. 2024Aktualizováno13. 7. 2024, 23:44|

Finále se nehraje, ale vyhrává, říká Strýcová k triumfu ve Wimbledonu

„Snažila jsem se užít si to, ale finále se nehraje, ale vyhrává,“ řekla česká tenistka Barbora Strýcová k nedělnímu triumfu ve wimbledonské čtyřhře. Na kurty se přitom po mateřské pauze vrátila letos v dubnu jen v rámci rozlučkového turné. I přes výhru na slavném turnaji však nadále počítá s koncem kariéry až po US Open, které se bude v New Yorku hrát na přelomu srpna a září.
18. 7. 2023|

Starosta Londýna mluví o možnosti regulovat nájemné. Ceny závratně narostly

Londýn bojuje s extrémně drahými nájmy. Poptávka po bytech totiž výrazně víc než dřív převyšuje nabídku. Starosta britské metropole dokonce mluví o možnosti nájmy zmrazit.
29. 11. 2022|

Mistrovství světa v hokeji skončilo letos remízou. Alespoň mezi sázkaři a sázkovými kancelářemi

Vyvrcholení hokejového mistrovství světa v Bratislavě a volby do Evropského parlamentu. Dvě události se českým sázkařům prolnuly do jediného víkendu. Ani zdaleka však nešlo o stejné „váhové kategorie“. V hokeji se prosázely – byť za dva týdny – zhruba dvě miliardy korun. V politice necelých 10 milionů.
1. 6. 2019|