TÉMA

Propouštění zaměstnanců

Fico chystá zvýšení daní, v plánu má i propouštění státních zaměstnanců

Slovensko bude muset příští rok kvůli ozdravení veřejných financí ušetřit podle premiéra Roberta Fica (Smer–SD) zhruba 1,4 miliardy eur (35,4 miliardy korun). Na společné tiskové konferenci s ministrem financí Ladislavem Kamenickým (Smer–SD) ministerský předseda ohlásil zvýšení daně z cigaret a zdanění slazených nápojů, z obou opatření ovšem stát získá jen zlomek zmíněné částky. Fico se rovněž vyslovil pro propouštění ve státní správě a zároveň proti zvýšení sazby daně z přidané hodnot.
8. 4. 2024|

Společnost Meta se chystá propustit dalších deset tisíc zaměstnanců

Americká internetová společnost Meta Platforms, která vlastní například Facebook, Instagram nebo WhatsApp, propustí podle vyjádření generálního ředitele Marka Zuckerberga dalších deset tisíc pracovníků. Meta je první velkou technologickou firmou ve Spojených státech, která oznámila druhé kolo hromadného propouštění.
14. 3. 2023Aktualizováno14. 3. 2023, 20:54|

Není jiná možnost, ztrácíme čtyři miliony dolarů denně, hájí Musk propouštění v Twitteru

Když firma ztrácí čtyři miliony dolarů denně, není bohužel jiná možnost. Těmito slovy zdůvodnil Elon Musk hromadné propouštění ve společnosti Twitter, kterou převzal. Všichni propuštění podle něj obdrží jako odstupné tříměsíční mzdu. Twitter podle šéfa firmy pro bezpečnost a integritu Yoela Rotha nuceně opustila polovina zaměstnanců.
5. 11. 2022Aktualizováno5. 11. 2022, 06:14|

Twitter už uvědomil některé zaměstnance, že je propouští, uvedl Insider

Americká internetová společnost Twitter, kterou v minulých dnech převzal miliardář Elon Musk, v pátek uvědomila e-mailem o ztrátě práce ty zaměstnance, kterých se týká hromadné propouštění. Dostanou odstupné i benefity. Informoval o tom technologický web Insider.
4. 11. 2022|