TÉMA

Mistrovství světa v hokeji

Krádež zkomplikovala provoz na železnici mezi Prahou a Ostravou, ovlivnilo to i dopravu hokejových fanoušků

Krádež komponentů trakčního vedení u Prosenic zásadně zkomplikovala provoz na koridoru mezi Prahou a Ostravou, informovaly České dráhy. Dopad to mělo i na vlaky, kterými míří hokejoví fanoušci na druhý den světového šampionátu v Praze a Ostravě. Podle mluvčího Správy železnic Martina Kavky se již podařilo obnovit dopravu po dvou kolejích.
11. 5. 2024Aktualizovánovčera v 17:51|

Je potřeba podporovat sport od dětských kategorií, shodli se poslanci v debatě o financování

Poslanci v pořadu Události, komentáře v souvislosti s mistrovstvím světa v ledním hokeji debatovali o budoucnosti hokeje a obecně sportu a jeho financování. Předseda sněmovního podvýboru pro sport Jakub Janda (ODS) uvedl, že stát nemůže financovat vše. S tím souhlasil i místopředseda podvýboru pro vzdělání a tělovýchovu Zdeněk Kettner (SPD), který podotkl, že od určitých kategorií si na sebe sport musí vydělat. Místopředseda poslaneckého klubu ANO Patrik Nacher dodal, že mladé lidi lákají ke sportu i výrazné osobnosti. Podle členky výboru pro sport Michaely Šebelové (STAN) je potřeba se zaměřit na podporu pohybu u dětí.
včera|

Hokejový šampionát jako finanční vzpruha. Fanoušci by mohli utratit kolem dvou miliard

Mistrovství světa v ledním hokeji přitáhlo do Prahy a Ostravy tisíce návštěvníků. Kromě hal zaplnili také fanzóny a hospody. Už na začátku května hlásily hotely v hlavním městě naplněnost kapacit téměř devadesát procent, v Ostravě pětasedmdesát procent. Čeká se, že tuzemští i zahraniční fanoušci utratí během šampionátu za různé služby a zboží kolem dvou miliard korun.
10. 5. 2024Aktualizováno10. 5. 2024, 22:43|

Připravit světla, nabrousit brusle. V Česku startuje v pátek hokejový šampionát

V Praze a Ostravě v pátek začíná mistrovství světa v ledním hokeji, které se do Česka vrací po devíti letech. Policie i organizátoři se připravují na tisíce fanoušků, chystají se ale i kustodi, kteří pro hokejové týmy zařizují vše potřebné od výstroje a dresů přes úpravu hokejek a broušení bruslí až po občerstvení. Český národní tým jako první nastoupí proti Finsku ve vyprodané pražské aréně.
9. 5. 2024|

Na každý hrací den hokejového mistrovství dohlédne 1200 policistů

Na každý hrací den mistrovství světa (MS) v ledním hokeji dohlédne 1200 policistů. V Praze budou souběžně řešit i fotbal nebo hudební koncert. Metro na lince B bude během zápasů jezdit v kratších intervalech. Na tiskové konferenci policie mluvili o bezpečnostních opatřeních náměstek policejního prezidenta Tomáš Lerch, pražský policejní ředitel Petr Matějček, moravskoslezský ředitel Tomáš Kužel, prezident organizačního výboru MS Petr Bříza a vedoucí bezpečnostního oddělení MS Miloš Benda.
7. 5. 2024Aktualizováno7. 5. 2024, 15:51|
MS v hokeji

Kde koupit vstupenky, jak se dostat k halám a kdy hrají Češi? Vše, co potřebujete vědět o hokejovém šampionátu

Dají se ještě sehnat vstupenky? Jak se dopravit k arénám? A jakým způsobem se zachytí falešné vstupenky? Organizátoři mistrovství světa v hokeji vydali řadu doporučení pro fanoušky, kteří se chystají ve dnech od 10. od 26. května navštívit šampionát v Praze a Ostravě. Web ČT24 nabízí podrobné informace pro hokejového fanouška před největší tuzemskou sportovní akcí roku včetně instrukcí, kde sledovat utkání živě mimo arény a novinek z vysílání České televize, která nabídne všech 64 zápasů v přímém přenosu.
30. 4. 2024Aktualizováno6. 5. 2024, 20:44|

Česko do konce září posiluje bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím

Od nynějška do 30. září budou v Česku posílená bezpečnostní opatření kvůli mistrovství světa v hokeji a dalším sportovním akcím v Evropě. Po úterním zasedání vlády to novinářům řekl vicepremiér Vít Rakušan (STAN). Kabinet na základě doporučení společné zpravodajské skupiny nezvýší stupeň ohrožení terorismem, ale provedl revizi opatření v rámci prvního stupně ohrožení.
30. 4. 2024|

Policie se chystá na hokej, očekává mnoho falešných vstupenek. Kdo naletí, může se obrátit na mobilní stanici

Lidem, kteří při příchodu na zápasy hokejového mistrovství světa zjistí, že naletěli podvodníkům a mají falešné vstupenky, budou před stadiony v Praze a Ostravě k dispozici policisté, k pražské hokejové aréně přistaví i mobilní pracoviště. Sice oklamaným fanouškům nepomohou dostat se na zápas, ale usnadní jim podání trestního oznámení.
16. 4. 2024|

Češi si opět zajdou „na jedno“. Zájem o pivo v létě ještě poroste, ceny ale také

Češi se vracejí do hospod a restaurací. Zájem o pivo v sudech tak roste. K návratu přispívá nejen zrušení pandemických omezení, ale i hezké počasí. V posledních dnech navíc lidi do hospod lákalo i mistrovství světa v hokeji. Pivovary i pohostinská zařízení se ovšem podobně jako další podniky potýkají s rostoucími náklady, které se promítají i do ceny piva.
29. 5. 2022|