Nepřehlédnutelní maskoti na mistrovství. V kostýmech Boba a Bobka jsou akrobaté a tanečníci

Události: Nepřehlédnutelní maskoti (zdroj: ČT24)

Fanoušky na hokejovém mistrovství baví králíci z klobouku Bob a Bobek. Do obleků oficiálních maskotů šampionátu v Praze a Ostravě se každý den převlékají profesionální akrobaté a tanečníci.

U dětí i dospělých Bob a Bobek bodují. Od oficiálních maskotů hokejového mistrovství ale známé věty z pohádky nikdo neuslyší. Na lidi totiž mluvit nesmí. V kostýmech jsou sice profesionální akrobati nebo tanečníci z Kanady, Čechům ale při fandění rozumí, radují se s nimi třeba z gólů.

„Chceme to udržet v tajnosti. Nechceme, aby lidé věděli, co se pod kostýmem skrývá, a je to tak lepší pro děti i fanoušky,“ sdělil manažer maskotů Christopher Lanouette.

Agentura má celkem třicet akrobatů. Ti mají pro každý zápas určité scénáře, zcela se jich držet ale nejde. „Je těžké jim přesně říct, co mají dělat, protože nikdy nevíte, co se stane,“ poznamenal Lanouette.

Pravidelně se maskoti také objevují na hlavní atrakci, kterou je kostka nad ledem. Tam režisér mistrovství světa Martin Zahálka zařazuje nejen je, ale i některé fanoušky. To se stalo třeba páru převlečenému za Old Shatterhanda a Ribanu. Během zápasu je kamera zabrala na kostku a doplnila i známou hudbou z filmu.

Režisér tak reaguje na dění na ploše i na atmosféru v hledišti. Připravený musí být na cokoliv – i na variantu, že plánovaný nápad nakonec nevyjde. „Víte, že to bude super vtip pro arénu a lidé budou totálně pobaveni, objede to sociální sítě. Ale do toho se vám to na ledu serve. A když všechno tohle přejdeme a vtípek stále držíme, tak se ten člověk sebere a jde na záchod,“ směje se Zahálka.