Česko předvádí zájem o hokejové mistrovství

Události: Hokejoví fanoušci (zdroj: ČT24)

Hokejový zápas mezi Českem a Švédskem sledovali lidé napříč republikou. Fandilo se doma u televizí i v ulicích, restauracích nebo třeba domovech pro seniory. Zájem o mistrovství je velký, zaznamenalo rekord v návštěvnosti. Na turnaj dosud zavítalo přes 754 tisíc diváků, čímž překonali maximum z roku 2015, kdy se hrálo také v Česku.

Závěr semifinále hokejového mistrovství světa mezi Českem a Švédskem v sobotu sledovaly více než dva miliony lidí. V Bedřichovicích, které spadají pod Šlapanice, sice pořádali hody, ale místní si zápas nenechali ujít. Důvod je jednoduchý – právě z této vsi pochází brankář reprezentace Lukáš Dostál.

Ne všichni ale mohli zápas sledovat v klidu u obrazovek. Herci ze Slováckého divadla fandili cestou do Brna na představení. Poslední třetinu sledovali i před samotným vystoupením, když se rozezpívávali.

Skandování a české vlajky nechyběly ani v domově seniorů v Mlékovicích. Tamní vstupní hala se proměnila ve fanzónu. Zázemí v ní mají i králíci, kteří za běžných okolností slouží v domově k terapii. Fandit s nimi budou i při nedělním finále.