TÉMA

Hasičský záchranný sbor ČR

Na Rhodosu je potřeba víc hasičů, míní Vlček. Nelíbí se mu podoba vnitřní evakuace

Na ostrově Rhodos pokračuje boj s ohněm. Generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR Vladimír Vlček se domnívá, že Řekové nenasadili dostatečný počet sil a techniky. Ti ale podle něj mají jiný názor, protože se domnívají, že se v řádu dnů situace podstatně uklidní. „Já bych ale byl velmi opatrný. (…) Vítr se dokáže otočit velmi rychle,“ upozornil v Interview ČT24. V nebezpečí pak může být i severní část ostrova, Čechům proto důrazně doporučuje na Rhodos necestovat. Nikdo podle něj nemůže zaručit, že se situace nezdramatizuje.
24. 7. 2023Aktualizováno24. 7. 2023, 23:14|

Škody po požáru obchodního domu v Benešově jsou větší, než se čekalo. Rekonstrukce se protáhne

V obchodním domě v Benešově, který loni v listopadu poničil rozsáhlý požár, začala rekonstrukce. Podle původních odhadů měla být hotová do konce letošního roku, škody jsou ale větší, než majitelé předpokládali. Stavební práce se tak protáhnou. Nákupní centrum by se mohlo znovu otevřít v březnu příštího roku. Příčinou požáru se policie stále zabývá.
26. 4. 2023|

Na chatu Na Tesáku se zatím vybralo dvě stě tisíc korun. Vyšetřování požáru pokračuje

Chata Na Tesáku v Hostýnských vrších má šanci na obnovení. V pondělí začala veřejná sbírka, ve které se za prvních 24 hodin vybralo už více než dvě stě tisíc korun. Chata Na Tesáku do základů vyhořela na konci ledna. Důvodem byla pravděpodobně technická závada. Hasiči škodu vyčíslili na dvanáct milionů korun.
15. 2. 2022|

Česko zasáhl silný vítr, polámané stromy poškodily elektrické vedení a omezují dopravu

Kvůli silnému větru zůstává v Česku bez dodávek elektřiny zhruba jedenáct a půl tisíce odběratelů. Kolem 14:00 jich přitom bylo okolo patnácti tisíc. Nejvíc výpadků mají energetici v současnosti hlášeno ve středních Čechách, Moravskoslezském kraji a na Břeclavsku. Naopak ve východních Čechách už se většinu poruch podařilo odstranit. Spadlé stromy a poruchy trakčního vedení místy omezují železniční dopravu. Výstraha meteorologů před silným větrem platí pro většinu území až do 19 hodin.
17. 1. 2022Aktualizováno17. 1. 2022, 18:08|